У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Використання управлінських інструментів в банківських антилегалізаційних заходах

     

      Банківські установи не можуть повністю уникнути ризику їх використання для легалізації злочинних доходів, проте вони можуть цей ризик знизити та мінімізувати втрати від нього за допомогою якісних засобів фінансового моніторингу, сучасного інформаційно-технологічного оснащення, якісних систем внутрішнього контролю та управління ризиками, корпоративного управління, а також інноваційних ризик-орієнтованих стратегій. Дієві системи внутрішнього контролю та управління ризиками, так званий ризик-менеджмент, вимагає у банківських установ розробки внутрішньої політики, відповідних процедур та процесів, нормативних документів із деталізацією обов’язків, а також лімітів за операціями про переказ коштів та іншими транзакціями. Система управління ризиками повинна ідентифікувати ризики, оцінювати їх та якісно їм протидіяти. Система корпоративного управління повинна сприяти формуванню організаційної культури із пріоритетами ризик-менеджменту, дотримання внутрішніх процедур та законодавчої бази, високих стандартів корпоративної етики на кожному структурному рівні. Банківські керівники повинні вести постійний моніторинг та контроль за інвестиційно-фінансовою діяльністю банківської установи.

      Методики та інструменти, що використовуються в менеджменті та маркетингу, новітні розробки, що активно впроваджуються в провідних торговельних мережах, можуть бути використані фінансовими установами для побудови ефективної системи фінансового моніторингу. Нами рекомендується здійснити аналіз сильних та слабких сторін банку, його можливостей і загроз щодо протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансуванню тероризму. Ця методика полягає в групуванні факторів впливу на систему ЗПВГ/ФТ на зовнішні і внутрішні відносно банківської устнови та їх аналіз з позиції визначення позитивного чи негативного впливу на систему фінансового моніторингу в банку. Основними завданнями такого банківського аналізу в сфері ЗПВГ/ФТ є:

      - виявлення можливостей банківської установи у сфері ЗПВГ/ФТ, які відповідають фінансовим, кадровим та іншим ресурсам банку;

      - ідентифікація загроз щодо ймовірного використання банку для легалізації доходів та розробка заходів щодо знешкодження їхнього впливу;

      - ідентифікація сильних сторін банку і співставлення їх з можливостями;

      - ідентифікація слабких сторін банку щодо ФМ та розроблення стратегічних напрямів їх подолання;

      - ідентифікація конкурентних переваг банку у сфері ЗПВГ/ФТ та формування відповідних стратегій відповідно до отриманих результатів.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16859.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.