У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Фінансове програмування розвитку малого підприємництва

     

      Національна програма сприяння розвиткові малого підприємництва в Україні Важливим засобом реалізації державної підтримки економіки, механізмом реалізації окреслених цілей розвитку є вдосконалення державного програмування. В умовах ринкової економіки ефективність реалізації державних програм і управлінських рішень залежить від їх відповідності інтересам суб’єктів підприємництва. Найбільш доцільним для розробки та прийняття управлінських рішень, пов’язаних із вирішенням складних проблем і завдань, що виникають у різних сферах суспільного життя, зокрема в економіці, є застосування програмно-цільового методу.

      У країнах із ринковою економікою державне програмування (програмно-цільове планування й управління) покликане доповнювати систему прогнозування та державного індикативного (недирективного, дорадчого) планування вирішення проблем, що потребують суттєвої участі з боку держави. Тим самим програмно-цільове планування можна назвати формою державного планування, що спирається на систему програмних замовлень. Державне програмування представлене комплексом державних, регіональних, місцевих та інших програм і є моделями ефективного фінансового забезпечення розвитку МП, що належить до важливих механізмів модернізації економіки.

      Виконання програм соціально-економічного розвитку територій передбачає комплексний підхід до вирішення наявних проблем збалансованого розвитку регіонів, виділення фінансових ресурсів і контроль за їх використанням.

      Державні програми сприяння розвитку МП мають будуватися, як зазначає Т. Смовженко, на принципах системності, комплексності, ефективності, перспективності, прогресивності та реальності [139, с.344].

      Важливою державною програмою сприяння розвитку МП є Національна програма (НП) сприяння розвитку малого підприємництва в Україні.

      Фінансове забезпечення реалізації державної політики, підтримки МП здійснюють відповідно до своєї компетенції загальноукраїнський, регіональні та місцеві фонди підтримки підприємництва.

      Для реалізації ідеологічних засад і визначення конкретних дій щодо розвитку МП на основі Закону «Про державну підтримку малого підприємництва», який утратив чинність у 2012 р., ВРУ було прийнято Закон України від 21.12.2000 №2157-ІІІ «Про Національну програму сприяння розвитку малого підприємництва в Україні» [9].

      Ця програма є об’єднуючим механізмом, що сприятиме реалізації економічної політики у сфері розвитку МП, у якому можуть брати участь як державні та місцеві органи влади, так і суб’єкти підприємницької діяльності. Діяльність, пов’язану з виконанням заходів НП, спрямовує Держпідприємництво, яке щоквартально подає звіт КМУ.

      Головна мета заходів НП - забезпечення належних умов для реалізації конституційних прав на підприємницьку діяльність. До основних векторів реалізації НП належать:

       удосконалення нормативно-правової бази у сфері підприємницької діяльності;

       подальше впровадження державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності з метою створення сприятливого підприємницького середовища;

       активізація фінансово-кредитної та інвестиційної підтримки МП;

       упровадження регіональної політики сприяння розвитку МП;

       формування інфраструктури розвитку МП [9].

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16862.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.