У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Упровадження спрощеної системи оподаткування суб’єктів малого підприємництва

     

      Чинна податкова система є одним із важливих факторів активізації та розвитку суб’єктів господарювання. Оподаткування діяльності суб’єктів МП  особливий вид правовідносин, у який вступає підприємець як платник податків. Найчастіше такі фактори, як податкове навантаження, відсутність гнучкої та збалансованої системи оподаткування діяльності підприємців призводить до проблем у забезпеченні ефективності їх діяльності, спричиняє пошук додаткових джерел фінансової підтримки, що є причиною зростання тіньової діяльності підприємців та провокує у них небажання платити податки.

      Ці проблеми є актуальним для України, зокрема для діяльності її підприємницьких структур, саме через складність системи оподаткування, підвищення рівня корупції у цій сфері, декларативне, а не реальне зменшення податкового тиску на підприємців, посилення політичного лобіювання інтересів на тему фінансово-економічних відносин. Нині податкова система України не повною мірою відповідає задекларованим у законодавчих актах принципам, а саме: стабільності, соціальній справедливості, стимулювання підприємницької виробничої діяльності, інвестиційної активності та економічної обґрунтованості. Як наслідок, суб’єкти МП залишаються найбільш вразливими перед фактичними обставинами, зазнаючи обмеження прав і свобод з боку владних структур.

      Система податкового регулювання деяких європейських країн має такі основні стимулюючі засоби, як прогресивні ставки оподаткування [60]. У цьому випадку розмір податків прямо пропорційний до обсягу прибутку.

      Ефективність діяльності підприємств МП залежить від прибутку при мінімізації валових витрат, тому витрати потребують преференцій в оподаткуванні через уведення спеціальних податкових правил або пільг.

      Порівняльний аналіз особливостей оподаткування малих підприємств у різних країнах свідчить, що податкове навантаження юридичних осіб, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування, у багатьох країнах є вищим, ніж в Україні. Так, у США при обороті до 50 тис. доларів (близько 400 тис. грн) ставка податку складає 7500 дол. (15 % обороту) та 25 % від суми, що перевищує 50 тис. доларів, у Російській Федерації – 6 % від оборотних коштів.

      У свою чергу, граничний обсяг кількості працівників є вищим, ніж в Україні (гранична чисельність працівників малих підприємств у США та Росії – 100 осіб, в – Україні − 50 для юридичних осіб і 20 для фізичних осіб – підприємців) [76].

      Суб’єкти МП мають суттєву перевагу над платниками податків у великому бізнесі: вони можуть самостійно обрати спосіб оподаткування, обліку та звітності.

      Першим проявом законодавчої ініціативи щодо комплексного покращення податкового середовища для суб’єктів МП було ухвалення Закону України «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з громадян» від 13.02.1998 № 129/98-ВР, яким запроваджено фіксований податок. Одним із найважливіших завдань державної політики України, відповідно до Указу Президента України «Про державну підтримку малого підприємництва» від 12.05.1998 № 456/98, була державна підтримка малого підприємництва, на одному з етапів якої впроваджено спрощену систему оподаткування, обліку і звітності.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16862.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.