У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методи і моделі оцінки фінансової стійкості банківської системи

     

      У сучасних нестабільних умовах розвитку банківської системи зусилля міжнародного співтовариства загалом та України зокрема спрямовані на пошук ефективної системи оцінювання кризи банківської системи, яка б давала змогу виявляти проблеми на ранніх стадіях їх виникнення, оцінювати рівень фінансової стійкості та прогнозувати тенденції розвитку кризових явищ. За результатами такого оцінювання можна розробляти ефективні антикризові заходи, спрямовані як на попередження кризи, так і на її подолання та відновлення показників банківської діяльності на докризовому рівні. Вирішення цього завдання потребує опрацювання вітчизняного і зарубіжного досвіду використання методів оцінки фінансової стійкості з боку центральних банків, оскільки, проблема оцінювання фінансової стійкості в антикризовому управлінні належить до недостатньо дослідженої галузі у вітчизняній економічній науці.

      Результати дослідження показали, що система антикризового управління фінансовою стійкістю банківської системи має базуватися на результатах оцінки фінансової стійкості як банківської системи загалом, так і окремих банків як складових цієї системи (рис. 1.8). Оцінювання фінансової стійкості банківської системи проводиться з метою виявлення ознак і природи кризових явищ, а також причин, що в майбутньому можуть призвести до виникнення кризи банківської системи. В свою чергу, слід зауважити, що за своїм змістом оцінювання фінансової стійкості банківської системи дозволяє визначити проблеми, що виникли в процесах функціонування банків і можуть зумовити негативні наслідки для забезпечення сталого розвитку всієї банківської системи. Аналіз літературних джерел [39, 107, 121, 126, 132, 170, 230] дозволив зробити висновок, що оцінювання фінансової стійкості банківської системи в антикризовому управлінні має проводитися з урахуванням групи, класу, типу досліджуваного об’єкта та виявляти нетрадиційні ознаки, їх цінність для проведення аналізу та визначення його результату.

      Проблема специфічних властивостей оцінювання фінансової стійкості банківської системи при реалізації антикризового управління, полягає у: обґрунтуванні системи аналітичних показників та вибір дієвих методів аналізу фінансової стійкості банків та банківської системи загалом, визначенні меж експертного знання менеджера і експертних систем, що використовуються при виявленні кризи, її попередженні і виходу з неї; виявленні причинно-наслідкових зв’язків у розвитку об’єктів і суб’єктів банківської системи; вивченні нових якостей розвитку банку як об’єкта управління в результаті розвитку банківської системи; необхідності моніторингу за зміною фінансової стійкості в банківській сфері в умовах впливу глобалізаційних процесів.

      Останнім часом у зарубіжній і вітчизняній практиці все більше уваги приділяється розробці методів і моделей оцінки банківської кризи на початковій стадії її виникнення, що дає змогу запобігти її розвиткові за допомогою реалізації відповідних антикризових заходів, упереджуючого характеру. В 2003 році Національний банк України запровадив основні елементи системи оцінювання фінансової стійкості і запобігання банківським кризам, однак вони виявилися не досконалими, що зумовлює необхідність дослідження зарубіжного досвіду з цих питань.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16864.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.