У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Удосконалення методичних засад антикризового управління фінансовою стійкістю банківської системи

     

      Однією з основних проблем, яка стоїть перед державою, не тільки в період кризи, а й для переходу до інноваційної моделі соціально-економічного зростання, є забезпечення стійкості та надійності вітчизняних банків та банківської системи загалом. У світовій практиці держави надають істотну підтримку банкам для недопущення їх банкрутства, яка спрямована на попередження та запобігання кризових явищ і здійснюється з метою стабілізації банківської системи загалом та її адаптації до зовнішніх та внутрішніх умов функціонування, що постійно змінюються.

      Через високу залежність від кон`юнктури світової економіки вітчизняна банківська система зазнала суттєвих втрат в період світової фінансово-економічної кризи. Як зазначалось в підрозділі 2.1, рівень валового зовнішнього боргу України у 2005–2013 рр. (станом на початок періоду) збільшився більш ніж у 4,5 рази. За таких умов особливо актуальним є дослідження питань, пов’язаних з державною підтримкою банківської системи. Разом з тим, проблема визначення найбільш ефективних державних заходів, спрямованих на запобігання кризових явищ, з урахуванням ситуації, що склалася в країні та перспектив її розвитку, досі не отримала остаточного вирішення. Це пояснюється тим, що кожна окрема криза має свої власні причини, особливості перебігу та наслідки, що не дозволяє розробити універсальний механізм подолання кризових явищ у банківській сфері. Крім того банківська криза має суттєвий вплив на інші галузі економіки, призводить до порушення фінансової рівноваги в країні, гальмує процеси соціально-економічного зростання.

      З метою стабілізації ситуації та мінімізації наслідків фінансово-економічної кризи органами державного управління та Національним банком України було вжито цілу низку антикризових заходів, потреба в яких зумовлена необхідністю зменшення панічних настроїв населення на валютному ринку, призупинення відпливу депозитів із банківських вкладних рахунків та відновлення довіри до банківської системи, запобігання банкрутствам вітчизняних банків.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16864.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.