У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Дослідження впливу структурно-функціональних змін середовища на розвиток ринку туристичних послуг

     

      Туризм є одним з основних компонентів сфери послуг в економіці і складає третину міжнародної торгівлі у цій сфері. Однак, для перетворення туризму у прибуткову галузь народного господарства наявність потужного туристичного-рекреаційного потенціалу є важливою, але далеко не достатньою умовою. Це обумовлює необхідність ретельної оцінки та аналізу сучасних тенденцій і закономірностей розвитку туристичного ринку, ідентифікації ключових факторів, які чинять визначальний вплив на розвиток туризму. Відповідно до вищесказаного, ми вважаємо за доцільне дотримуватись такої логічної послідовності в процесі дослідження розвитку туристичного ринку:

      - по-перше, варто проаналізувати значення туризму для економіки України та показати взаємозв’язки і взаємозалежності між туристичною галуззю та економічними явищами та процесами;

      - по-друге, необхідно проаналізувати основні фактори, які чинять визначальний вплив на розвиток туристичної галузі.

      - по-третє, ключову увагу потрібно приділити аналізу останніх тенденцій у розвитку туризму, проаналізувавши динаміку та структуру ринку туристичних послуг. Без ґрунтовного вивчення й аналізу теоретичних підвалин функціонування системи туризму (як і будь-якої іншої системи) неможливо забезпечити відповідний економічний та соціальний ефект. Тільки проаналізувавши взаємозв’язки та взаємозалежності між вищезгаданою системою й іншими економічними явищами та процесами, можна спрогнозувати позитивні та негативні макроекономічні наслідки й розробити інструменти надійного реагування.

      Основною функцією туризму варто вважати – економічну, що впливає на економіку країни чи регіону. Економічна функція визначає прямий вплив через обсяг витрат туристів за винятком обсягу імпорту, необхідного для повного забезпечення туристів товарами й послугами [87, с. 34].Підприємства, до яких безпосередньо надходять витрати туристів, також мають потребу в покупці товарів і послуг інших секторів місцевої економіки. Туризм впливає на економіку як джерело доходу для місцевого населення туристичних центрів через стимуляцію розвитку галузей, зв'язаних з випуском предметів споживання, та сприяє розвитку розважального й пізнавального туризму, транспортних підприємств і організацій та припливу в країну значних грошових сум в іноземній валюті. Туризм створює робочі місця, що веде до зменшення рівня безробіття, дає можливість отримувати більші доходи, що в свою чергу збільшує податкові надходження як від бізнесу, так і від окремих громадян.

      Сучасна туристична галузь є однією з найбільш прибуткових і динамічних в світовому господарстві. Згідно з дослідженнями Всесвітньої туристичної організації,у 2011 р. число міжнародних туристичних прибуттів зросло більш ніж на 4 % і склало 981 мільйонів поїздок. За прогнозами Всесвітньої туристичної організації у найближчі десятиліття темпи розвитку туристичної галузі неухильно зростатимуть, і до 2020 р. число міжнародних туристичних прибуттів зросте у 2,2 рази відносно показників 2000 р. (з 698 млн до 1,561 млрд поїздок).

      У світовій економіці спостерігається неухильне зростання частки доходів від туризму: з 476 млрд дол. США (у 2000 р.) до 2 трлн дол. США (2011 р.) [88]. У таких промислово розвинених країнах як Франція, Італія, Великобританія туристична галузь знаходиться на 2-му чи 3-му місцях в національних валових внутрішніх продуктах. Якщо ж говорити про Болгарію, Грецію, Єгипет, Іспанію, Португалію, Туреччину, Хорватію, для них туризм залишається державним пріоритетом і локомотивом розвитку економіки.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16886.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.