У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Реалізація моделі оптимізації структури інтелектуального капіталу на промислових підприємствах

     

      Проаналізувавши техніко-економічні показники та показники фінансового стану, визначивши величину EVA та ринкову вартість інноваційно-активних підприємств машинобудування, було зроблено висновок про наявність певних проблем у діяльності суб’єктів господарювання внаслідок фінансово-економічної кризи. Хоч підприємства і демонструють певні покращання економічних результатів діяльності, проте для подальшого економічного росту необхідним є ефективне управління ІК. Величина ІК на досліджуваних підприємствах відображена як у відносному комплексному бальному значенні, так і у вартісному, що демонструє можливість оптимізації управління ІК для досягнення визначеного економічного ефекту при мінімізації витрат.

      Необхідно розрізняти оптимізацію рівня ІК та дії для його оптимального досягнення (управління). Оптимальний рівень ІК формулює ідеальну ціль, котру необхідно досягнути, а оптимальне управління – найкращий спосіб реалізації запланованого. Отже, розглянемо основні цілі, які ставлять підприємства для оптимізації управління ІК.

      Головним завданням, яке ставив ДП “Красилівський агрегатний завод” – досягнути значення показника EVA рівня 2007 р., тобто забезпечити його зростання на ту ж величину, на яку він зріс у 2009 р. в порівнянні з 2008 р.

      Оскільки цільове значення показника EVA дорівнює значенню 2007 р., тобто 690,8 тис. грн (необхідне зростання показника складає 2614 = 690,8 + 1923,2) та завданням моделі є спроба повторення ситуації 2009 р., в якому рівень EVA в порівнянні з 2008 р. зріс на 2574,6 тис. грн, тому згідно обраної моделі (3.3) необхідно визначити кількісний взаємозв’язок між цільовим значенням EVA та необхідним рівнем ІК.

      В якості цільової функції був прийнятий рівень EVA, який залежить лише від регульованого фактору рівня сформованості ІК. Отже, збільшення показника рівня формування IC на 1 бал спричинить збільшення EVA на 212,5 тис. грн (про що свідчить коефіцієнт при IC) за всіх інших однакових умов. При розрахунку необхідного рівня ІК потрібне врахування СКВ (неточності) моделі, яке складає 223,94. Тому до необхідного рівня зростання EVA добавимо й цю суму, аби врахувати ризик неточного взаємозв’язку між IC та EVA, відображеного у моделі.

      Випливає, що збільшити EVA до свого цільового значення за рахунок ІК можна шляхом збільшення показника ІК з 48,4 балів на 13,4 бали (2614+223,94):212,5), тобто необхідний рівень ІК повинен складати не менше 61,8 балів. При цьому необхідно оптимізувати інвестиції в ІК (виділений бюджет на додаткові інвестиції складає 400 тис. грн). Отже, встановлено необхідний рівень IC для досягнення цільового значення EVA.

      Скористаємося запропонованою моделлю на рис. 2.7 та детально відобразимо складові показники ІК ДП “Красилівський агрегатний завод” у 2011 р., тобто вхідні показники (табл. Д1 Додаток Д) та проміжні комплексні показники у 2011 р. в залежності від вектору вхідних значень.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16892.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.