У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування інноваційного потенціалу підприємства в умовах мінливого зовнішнього середовища

     

      В умовах трансформації вітчизняної економіки та становлення ринкових відносин першочерговим завданням стає розробка та реалізація механізмів сталого розвитку промислових підприємств. Ключовим інструментом стабілізації функціонування та прискорення темпів економічного зростання національної промисловості стає постійне впровадження суб’єктами господарювання інновацій, ефективне створення яких залежить від інноваційного потенціалу підприємств промисловості.

      Вітчизняні промислові підприємства, які не приділяють належної уваги створенню ефективних механізмів формування інноваційного потенціалу, неминуче стикаються з інноваційною кризою, що в свою чергу, призводить до системних структурних дисбалансів та інституційних викривлень у розвитку суспільства в цілому.

      Як свідчить практика, багато промислових підприємств України мають ресурсні можливості та інноваційні технології, але не мають здатності, готовності, можливості ефективно формувати, використовувати та управляти вищевказаними явищами, що обумовлює виникнення криз. Очевидно, що проблема пов’язана з недостатністю дослідження теоретико-методичних та практичних розробок механізмів формування, оцінки та управління інноваційним потенціалом підприємства.

      Саме тому промисловим підприємствам в Україні слід приділяти більшу увагу вивченню зазначеним вище механізмам власного інноваційного потенціалу в умовах динамічного та непередбачуваного зовнішнього середовища. До того ж, успішне управління інноваційним потенціалом у сучасних умовах слід розглядати як інструмент запобігання інноваційній кризі в системі антикризового менеджменту та як умову забезпечення високого рівня конкурентоспроможності підприємства, а отже власне його існування. Актуалізація питання підсилюється ще й тим, що вийти на принципово новий рівень розвитку можна лише при здійсненні системної і комплексної оцінки інноваційного потенціалу підприємства, для чого об’єктивно необхідним та першочерговим є розробка єдиного методичного підходу до механізму формування даної економічної категорії.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16898.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.