У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Діагностика інноваційного потенціалу на прикладі підприємств машинобудівної галузі

     

      З метою підвищення якості розробки комплексної системи управління інноваційним потенціалом підприємства та підтвердження можливостей практичного застосування, розробленої в попередньому матеріалі методики оцінки інноваційного потенціалу підприємства, були вибрані та досліджені два промислові (машинобудівні) підприємства: товариство з додатковою відповідальністю «Первомайськдизельмаш» та командитне товариство «Запорізький завод високовольтної апаратури» (далі КТ «ЗЗВА»).

      ТДВ «Первомайськдизельмаш» — одне з провідних машинобудівних підприємств України, що спеціалізується на виробництві судових і стаціонарних дизелів і дизель-генераторів, газопоршневих двигун-генераторів та когенераційних установок на їх базі в діапазоні 315-800 кВт електричною і відповідно 450-1050 кВт тепловою енергією для забезпечення потреб судноплавних компаній і підприємств різних галузей народного господарства з використанням традиційних і альтернативних видів палива.

      Когенераційні установки з газовими двигун-генераторами пристосовані для роботи на котельних комунальних підприємств, з використанням існуючих комунікацій без порушення діючих систем, що забезпечує власні потреби підприємств у більш дешевій електричній і тепловій енергії, а також гарантує незалежність від зовнішніх постачальників енергії.

      Протягом усього періоду експлуатації двигун-генераторів ТДВ «Первомайськдизельмаш» надає їх власникам всі види сервісного обслуговування, а також виробляє і забезпечує запасними частинами експлуатуючі і ремонтні організації для всіх видів продукції, що випускається. КТ «ЗЗВА» відомо фахівцям енергетичних об’єктів ближнього і дальнього зарубіжжя, як виробник високовольтного устаткування, що забезпечує передачу і розподіл електроенергії. КТ «ЗЗВА» виробляє наступні види продукції: вимірювальні трансформатори струму, вимірювальні трансформатори напруги, комплектні розподільні пристрої, камери збірні однобічного обслуговування, комплектні трансформаторні підстанції, роз’єднувачі.

      Для впровадження на вищезазначених підприємствах розробленої системи оцінювання інноваційного потенціалу підприємства необхідною умовою є виконання впорядкованих процедур, які уособлюються в запропонованих нами етапах (механізмах) проведення оцінки інноваційного потенціалу підприємства (рис.2.6.). Розглянемо основні етапи оцінки інноваційного потенціалу підприємства за розробленим підходом на зазначених вище підприємствах. На першому етапі оцінки інноваційного потенціалу підприємства визначимо ціль оцінювання, яку слід сформулювати наступним чином: визначення міри готовності до розробки та впровадження інноваційного проекту, виявлення визначення існуючих проблем в інноваційній діяльності підприємства та підготовка інформаційної бази для розробки:

      або механізму реалізації програми управління інноваційною складовою в системі антикризового менеджменту (отримавши в результаті оцінювання інноваційного потенціалу такі результати як низький, незадовільний або критично незадовільний);

      або комплексної системи управління інноваційним потенціалом підприємства (отримавши в результаті оцінювання інноваційного потенціалу такі результати як достатній). Методика та параметри оцінювання будуть використовуватися відповідно до зазначених методичних аспектів у попередньому матеріалі дослідження.

      На другому етапі оцінки інноваційного потенціалу підприємства відповідно до сформульованої цілі визначимо перелік завдань, який постає перед системою оцінювання відповідного потенціалу підприємства та сформулюємо їх як діагностика, моніторинг та детальний аналіз інноваційного потенціалу підприємства.

      Дуже детальне оцінювання інноваційного потенціалу підприємства досить складний та трудомісткий процес і вимагає великого інформативних масиву, а також наявності повної та всеохоплюючої інформації. Діагностичний підхід може застосовуватися при оцінюванні як власного інноваційного потенціалу, так і для аналізу інноваційних можливостей конкурентів, оскільки може проводитись при обмеженому доступі до внутрішніх та зовнішніх інформаційних ресурсів. Моніторинг передбачає фіксацію стану інноваційного потенціалу підприємства в часі, аналіз його розвитку.

      Саме ціль, завдання, методика та параметри оцінювання інноваційного потенціалу визначають вимоги до вхідної інформації, яка займає третій етап та є індивідуальною для кожного промислового підприємства. Зростання значення інформації для проведення оцінки інноваційного потенціалу суб’єктів господарювання вимагає окреслення чіткого переліку вимог, котрі повинні висуватися до таких даних. Для забезпечення інтересів користувачів інформації необхідним є подання надійної та корисної інформації, що гарантуватиме достовірну оцінку інноваційного потенціалу підприємства.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16898.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.