У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Принципи управління бюджетуванням у банках

     

      Досягнення очікуваних ефектів від бюджетування у банках вимагає від суб’єктів бюджетування дотримання низки взаємопов’язаних принципів, а саме: термінологічності; балансової рівності та фінансової стійкості активів, а також їхньої прибутковості; декомпозиції (ієрархічності); економічної безпеки; автоматизації.

      Критичний аналіз проблем управління в банках, які виникають у вітчизняних та іноземних банках показав, що одним з основних принципів бюджетування є принцип термінологічності. Його сповідування є ознакою застосування наукового підходу під час формування бюджетів у банках. Сутність цього принципу полягає у тому, що в організації має бути побудований категоріально-понятійний апарат, який забезпечує однозначність розуміння використовуваних управлінських термінів починаючи від топ-менеджерів закінчуючи рядовими працівниками. Категоріально-понятійний апарат окрім означень повинен містити адекватну класифікацію категорій і понять, котра ієрархізована за різними ознаками. З методології наукових досліджень загальновідомо, що для побудови категоріально-понятійного апарату необхідно виконати кілька завдань: ідентифікувати сутнісні характеристики категорій, встановити зв’язки між ними і сформулювати відповідні означення; виявити додаткові ознаки категорій,

     систематизувати їх і сформулювати означення понять; встановити ієрархію між категоріями і поняттями, тобто поділити їх на роди, види, підвиди тощо і тим самим побудувати класифікацію категорій і понять.

      Від ретельності дотримання цього принципу значною мірою залежить функціональність та інформативність баз даних у інформаційних системах управління банками, конструктивність переговорних процесів із клієнтами і бізнес-партнерами, раціональність процесу вироблення і реалізації управлінських рішень щодо виконання побудованих бюджетів тощо.

      Важливою умовою дотримання цього принципу суб’єктами бюджетування в банках є перманентне удосконалення побудованого категоріально-понятійного апарату. Ця умова носить об’єктивний характер, оскільки пов’язана із факторами об’єктивної дійсності, а саме зміною законодавства, виникненням нових видів технологій і фінансових інструментів, появою невідомих раніше явищ і процесів тощо. На рис. 1.7 наведено графічну просторово-динамічну модель реалізації термінологічного принципу суб’єктами бюджетування в банках.

      Починаючи з 70-х років 20 ст. виникла тенденція до автоматизації управлінських інформаційних систем у банках. Підставою для масової автоматизації інформаційного забезпечення суб’єктів управління банками стали фінансові зловживання на міжбанківському ринку в останнє десятиліття Бретон-Вудської валютної системи. Відсутність яких-небудь міжнародних стандартів до формування фінансової звітності банків, які здійснюють міжнародні фінансові операції, різке зростання операційних представництв банків за кордоном, відсутність нормативів щодо фінансової стійкості і прибутковості банків стало причиною появи банків, які користуючись комунікаційною недосконалістю і прогалинами у міжнародних правових актах почали акумулювати фінансові ресурси і самоліквідовуватись.

      Для протидії цьому явищу Східно-азіатські країни і Західноєвропейські держави почали ініціювати створення міжнародних правових актів, які б регламентували реалізацію банками операцій на міжнародних ринках. Крім того, США і Європейський союз підписали міжнародну угоду про створення системи кабельного і супутникового зв’язку SWIFT, яка в подальшому переросла у глобальну світову комунікаційну систему.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16902.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.