У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Напрями реформування прямого оподаткування сільськогосподарських підприємств

     

      Необхідність продовження трансформаційних процесів в аграрному секторі економіки України вимагає створення ефективного податкового механізму, який би відображав специфіку та тенденції розвитку економічних процесів у сільському господарстві, враховував критерії організаційно-методичного механізму оподаткування залежно від форм господарювання та виробничої спеціалізації, відповідав наявному податковому потенціалу та забезпечував виконання податками фіскальної та регулюючої функцій.

      На даний час питання визначення концепції реформування системи прямого оподаткування сільського господарства жваво обговорюються у наукових колах та на рівні уряду. Більшість науковців та членів уряду наполягають на необхідності продовження дії ФСП, аргументуючи свою позицію невисокими показниками рентабельності окремих видів сільськогосподарської діяльності (зокрема тваринництва), низьким рівнем забезпеченості основними засобами, високою ризикованістю виробництва [9; 33; 68; 75; 97; 105; 126]. Ми підтримуємо позицію іншої групи вчених, які відзначають недоцільність використання ФСП у його теперішньому вигляді на сучасному етапі розвитку галузі внаслідок відсутності адекватного відображення у податковому механізмі зростаючого податкового потенціалу та значної диференціації доходів суб’єктів господарювання, а також наявності численних методичних недоліків у механізмі формування ФСП [36, 55, 70]. Також залишається дискусійним питання щодо кількості каналів вилучення доходу, тобто складу та видів податків, що сформують систему прямого оподаткування після скасування ФСП (рис. 3.4).

      Окремі науковці наголошують на необхідності поетапного переходу на загальну систему оподаткування, висуваючи пропозиції щодо тимчасового звільнення сільськогосподарських товаровиробників від сплати податку на прибуток та оподаткування доходів виключно в межах земельного податку. Ми не погоджуємось із цією позицією й вважаємо, що такі кроки були доречними у 2006–2007 роках, проте сучасний рівень розвитку галузі сільського господарства, як свідчать результати проведеного аналізу, дозволяє залучати товаровиробників до оподаткування прибутку, яке може здійснюватись як шляхом переходу на двоканальну систему оподаткування, так і за допомогою використання спецрежимів прямого оподаткування.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/17072.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.