У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні засади формування та реалізації конкурентних переваг регіонів України

     

      Розширення самостійності та повноважень органів місцевого самоврядування в сучасних умовах зумовлює потребу в науковому обґрунтуванні процесу управління регіональним розвитком, оскільки більшість проблем регіонів, що виникають нині, вникають через несистемний, некомпетентний підхід до управління господарством, розподілом і обміном, небажання або невміння рахуватися із законами господарського життя [101, c. 5].

      Ключовими орієнтирами розвитку регіональної суспільної системи є формування на рівні регіону ефективної економіки, основа якої – збалансування використаного внутрішнього потенціалу і надходження ресурсів із зовнішніх джерел. Головним завданням формування такої економіки виступають активізація чинників економічного зростання йі підвищення якості людського потенціалу [105, с. 79].

      Оскільки функціонування соціально-економічної системи регіону в останній час розглядається як один з основних керованих процесів, управління яким має здійснюватися на регіональному рівні, стає можливим забезпечення цілеспрямованого управління ефективністю розвитку регіону з боку регіональних органів влади, виходячи із соціально-економічного потенціалу регіонів та їх характерних особливостей. Важливого значення при цьому набувають притаманні кожному регіону конкурентні переваги, що забезпечують пріоритет його розвитку в сучасних умовах конкуренції.

      Тому, одне із найважливіших завдань органів місцевого самоврядування полягає в цілеспрямованій діяльності з виявлення, формування та ефективного використання конкурентних переваг.

      Водночас управління складними системами, до числа яких належить соціально-економічна система регіону, вимагає грамотного менеджменту, основаного на стратегічному мисленні, із застосуванням передових досягнень науки управління. Досвід показує, що прийняті на цьому рівні управління рішення, як правило, не мають системного характеру, часто увага акцентується на певній проблемі, в той час як інші, не менш значимі напрями втрачають підтримку. Тому важливим методологічним завданням є розроблення інструментарію, що дозволить органам управління оперативно оцінювати внутрішні можливості регіону, виявляти приховані резерви й підвищувати ефективність їх діяльності.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16903.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.