У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Способи впливу ринку нерухомості на продуктивні сили регіону

     

      Ринок нерухомого майна, як сфера утворення, обігу та використання об’єктів нерухомості, одночасно відображає рівень розвитку економіки регіону та активно впливає на підвищення рівня соціально- економічного стану суспільства в цілому. Прийняття обґрунтованих рішень щодо об’єктивного формування зв’язку між рівнем економічного розвитку та можливостями розв’язання соціальних потреб населення є однією з головних передумов ефективної діяльності на ринку нерухомого майна. Розробна методики оцінювання впливу ринку нерухомості на продуктивні сили передбачає якісне за безпеченнята побудову системи статистичних показників, що характеризують процеси на ринку нерухомості та дають змогу визначити вплив ринку нерухомості на розвиток продуктивних сил регіону. Але існуюча інформаційна база не забезпечує розрахунок цілої низки показників стану ринку, показників розвитку продуктивних сил, а також не дозволяє повною мірою охарактеризувати структуру, динаміку, оцінити вплив розвитку ринку на соціально-економічний стан економіки регіонів [30,87,103].

      Методика оцінювання являє собою систему упорядкованих інформаційних потоків про стан, структуру та інтенсивність розвитку ринку, основних елементів продуктивних сил, повинна бути багаторівневою і включати такі рівні:

      1) перший рівень - мікродані, які характеризують об’єкти, суб’єкти ринкуі операції з об’єктами нерухомості на рівні окремих суб’єктів ринку,формується з первинних даних (мікрорівня); 2) другий рівень - метадані, які містять узагальнені відомості проучасників ринку і операцій з об’єктами нерухомості. Вони формуються на базімікрорівневих інформаційних потоків і містять зведену інформацію;

      3) третій рівень - мезодані, які дають можливістьоцінити масштаби розвитку ринку на різних рівнях і здійснювати порівняльнийаналіз інтенсивності й ефективності його розвитку. Методичний підхід щодо оцінювання впливу ринку нерухомості на продуктивні сили регіону полягає у наступному:

      аналіз кон`юнктури ринку нерухомості та поширення прогнозування тенденцій розвитку з урахуванням визначальних факторів та базових показників продуктивних сил;

      вияв та класифікація критеріїв оцінки ефективності функціонування та виявлення основних проблем розвитку;

      визначити та систематизувати критерії оцінки розвитку ринку нерухомості та його вплив на елементи продуктивних сил та окремі показники.

      Розв’язання зазначених завдань надасть змогу оцінювати впливовість процесів розвитку ринку нерухомості та формувати адекватні пріоритетні напрями регулювання (відповідні ринковому середовищу).

      Методика будується на принципах системного підходу, що вимагає наявності даних про учасників, ресурси та процеси. Інформація, яка надається професійними учасниками ринку (ріелтерами таоцінювачами), на сьогодні не містить узагальнюючих даних про об’єкти тапроцеси первинного й вторинного ринку нерухомого майна і знаходиться устадії створення й розробки. Вплив факторів визначається через систему параметрів, що характеризують ринок нерухомості та продуктивні сили. Можна виділити наступні групи параметрів, які включають критерії та показники учасників, ресурсів тапроцесів. (Табл.1.3).

      Необхідність вивчення і систематизації специфіки розвитку і функціонування продуктивних сил, регіональних ринків нерухомості та їх взаємозалежність і взаємозв’язок обумовлено зростаючими обсягами фактичних операцій купівлі-продажу житлових і нежитлових приміщень, землі; кількістю малих і середніх фірм, що працюють на даному ринку; обсягом інвестицій і багатьма іншими проявами зростання значущості ринку нерухомості для суспільства і регіонів.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16905.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.