У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Види логістичних систем та особливості їх функціонування

     

      Виходячи з величини підприємства та складності його зв’язків із зовнішнім середовищем розрізняють різні рівні функціонування логістичних систем. Здебільшого автори виділяють два рівня: мікро- та макрологістичні системи. Мікрологістичні системи вивчають локальні проблеми управління матеріальними та інформаційними потоками на внутрішньопідприємницькому рівні [56, с. 12-14]. Такий вид систем притаманний підприємствам, виробничий процес яких зосереджений в межах певного району.

      Макрологістична система – це крупна система управління матеріальними потоками, що охоплює підприємства і організації промисловості, посередницькі, торгові та транспортні організації різних відомств, розміщених в різних регіонах країни або в різних країнах [38, с. 54-56].

     Формування макрологістичної системи здійснюється як правило на базі декількох підприємств. Створення макрологістичних систем властива транснаціональним корпораціям, виробничі потужності яких, як правило, розосереджені по всій території земної кулі.

      На нашу думку, слід виділяти ще й мезологістичні системи. Мезологістична система – система, що здійснює управління матеріальним, фінансовими та інформаційними потоками в межах адміністративно-територіальної одиниці або країни. Такий вид системи найкраще підходить для сільськогосподарських підприємств, так як вони потребують значних територій для здійснення господарської діяльності. Також часто інфраструктурні об’єкти (елеватори, зерносховища, овочесховища та інше) знаходяться за межами самого підприємства.

      Слід зазначити, що з розвитком підприємства рано чи пізно мікрологістична система трансформується в мезологістичну та згодом у макрологістичну систему. Враховуючи темпи глобалізаційних процесів у економіках розвинутих країн, потреба у формуванні мікрологістичних систем найімовірніше відпаде. Відповідно слід шукати інші підходи до класифікації логістичних систем, що забезпечували б відсутність географічної прив’язки.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16912.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.