У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості залучення інвестиційних ресурсів за моделями інвестування

     

      Проведений аналіз показав, що на сьогодні у світі існує ряд успішних агрохолдингів, які займають лідируючі позиції на світових ринках щодо експорту зерна, цукру, кукурудзи, етанолу та ін. товарів, щорічно отримують десятки мільярдів доларів доходів та управляють значним земельним банком сільськогосподарських угідь – Archer Daniels Midland (ADM), Cosan, Sime Darby, El Tejar. Транснаціональні агрохолдинги пройшли складний шлях боротьби із суспільством і владою, що, зрештою, змусило великих землевласників впроваджувати виважену соціально-екологічну політику, спрямовувати частину своїх доходів на соціальний розвиток і застосовувати інноваційні підходи виробництва, нові покоління пестицидів та гербіцидів, вторинну переробка відходів, альтернативне паливо тощо. Вищезазначені агрохолдинги володіють значним потенціалом залучення довгострокових інвестиційних ресурсів та характеризуються наявністю певних моделей інвестування.

      У ході дисертаційного дослідження здійснено аналіз інвестиційної діяльності агрохолдингів, які порівняно нещодавно (18 років) вийшли на арену великих гравців сільськогосподарського бізнесу. Основний параметр, за яким здійснювався відбір зарубіжних агрохолдингів, – це використання інноваційних підходів до залучення інвестицій, а також розмір земельного банку – понад 500 тис. га; діяльність у сфері сільського/лісового господарства ; вертикально інтегрований тип агрохолдингу з повним циклом виробництва продукції; розмір активів агрохолдингу – більше п’яти млрд дол.; використання проектного фінансування як інструменту залучення довгострокових інвестиційних ресурсів.

      Передумови здійснення інвестиційної діяльності агрохолдингами – основні фактори, що обумовили реалізацію тих чи інших інвестиційних проектів (політичні, соціальні, економічні). Результативність інвестиційної діяльності визначалася за допомогою показника рентабельності капіталу, що характеризує рівень доходів на одиницю витрат, тобто ефективність інвестицій (чим більше значення цього показника, тим вища ефективність інвестування коштів у реалізацію проекту).

      Як показало дослідження (табл. 2.12), у світі наразі існує вісім потужних агрохолдингів, які обробляють близько 6 092 тис га пашні: американський агрохолдинг ADM, малайзійський агрохолдинг Sime Darby, що спеціалізується на виробництві пальмової олії, бразильський експортер цукру та етанолу Cosan, аргентинський експортер зерна та соняшнику El Tejar, що використовує виключно орендовані землі та залучає техніку та обладнання на умовах аутсорсингу; казахський агрохолдинг Іволга, що є вітчизняним лідером з експорту зерна, здійснює значні інвестиції в російський сільськогосподарський бізнес; бразильський експортер целюлози – Fibria, два російські агрохолдинги – Продімекс та Разгуляй.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16927.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.