У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка рівня комплексності та збалансованості розвитку регіональних систем

     

      На етапі впровадження широкомасштабних реформ по різних напрямах соціально-економічного розвитку та системної модернізації країни важливого значення набуває забезпечення збалансованого розвитку регіонів як підґрунтя забезпечення цілісності країни, стабільного функціонування національної економіки, збереження соціальної гармонії та екологічної рівноваги.

      Важливою складовою управління регіональним розвитком є постійний моніторинг процесів, що відбуваються на регіональному рівні, та об’єктивна оцінка стану регіональних господарських систем, соціального середовища та екосистем з метою визначення механізмів та напрямів здійснення державної підтримки розвитку регіонів.

      Індекс регіональної модернізації є інтегральним показником, що характеризує комплексний рівень розвитку регіонів за трьома компонентами сталого розвитку «економіка-соціум-екологія» і розрахований відповідно до методики, викладеної у розділі 1.3, в двох варіантах – із врахуванням міст Києва та Севастополя і без них за 2009, 2010, 2011 роки ( таблиці А.1, Б.1, В.1, Г.1, Д.1, Ж.1) із використанням програми Excel.

      Як і за окремими компонентами, розрахунок здійснено за двома сценаріями – із врахуванням міст Києва та Севастополя і без них, а за результатами розрахунків регіони розподілено на 3 групи у залежності від відношення ІРМ регіону до середнього значення (таблиця 2.14). За обома варіантами розрахунків 9 регіонів відноситься до групи з низьким рівнем ІРМ. До групи із середнім комплексним рівнем розвитку при врахуванні міст Києва і Севастополя належить 14 регіонів, без них – 10. До групи із високим рівнем відповідно потрапляє 4 та 6 регіонів. У випадку врахування усіх регіональних утворень, найменші значення ІРМ має Чернігівська область, значення якого не перевищує 75% середнього. ЇЇ рівень комплексного розвитку можна визначити як проблемний і такий, що потребує додаткового державного стимулювання за компонентами ІРМ, які мали найбільший вплив на формування загального результату.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16930.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.