У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інструменти і механізми стратегії вирівнювання асиметричності регіональних ландшафтів

     

      Для системи державного управління регіональним розвитком, метою якого є вирівнювання регіональних ландшафтів, важливого значення набуває формування засадничих підходів активізації економічного розвитку регіонів, з урахуванням їх наявного ресурсного потенціалу, як основи сталого функціонування регіону як цілісної системи. Адже подолання соціальних проблем та формування людиноцентристської економіки регіонів неможливе без стабільної роботи регіональних господарських комплексів.

      Саме розвиток економіки є тією рушійною силою, яка здатна забезпечити збалансований розвиток регіонів та досягнення цілей державної регіональної політики.

      Разом з тим, асиметрія регіональних ландшафтів не може бути повністю вирівняна, адже регіони, як соціально-економічні системи значно відрізняються між собою не тільки за рівнем розвитку, а і мають свою специфіку. Тому у нинішніх умовах найважливішим завданням є зупинити подальше відставання слабких регіонів та створити умови для їх прискореного економічного зростання із врахуванням місцевої специфіки та максимальним за діянням власного потенціалу. Кінцевою метою цих кроків має стати зменшення регіонального розшарування у рівнях розвитку, не допущення критичних рівнів асиметрії, особливо по соціальних показниках, забезпечення цілісності економічного простору країни, соціальної стабільності та екологічної рівноваги.

      Ці завдання повинні вирішуватись різними заходами державного впливу – від цільового державного фінансування для вирішення проблем регіонального розвитку, бюджетного регулювання відносин до використання економічних важелів, ринкових, соціальних та інституційних механізмів.

      Інструментарій вирівнювання повинен не тільки забезпечувати пряму підтримку, але і сприяти, з одного боку, стимулюванню регіонального зростання, а з іншого, давати можливість стримувати полярні розриви у розвитку. Тобто, в залежності від рівня розвитку регіонів, напрямами державної регіональної політики можуть бути політика власне вирівнювання, стримуючі заходи і політика стимулювання (рисунок 3.5).

      Закон України «Про стимулювання розвитку регіонів» визначає термін стимулювання розвитку регіонів – як комплекс заходів, які спрямовані на досягнення сталого розвитку регіонів шляхом поєднання економічних, соціальних та екологічних інтересів на загальнодержавному та регіональному рівнях, максимально ефективного використання потенціалу регіонів в інтересах їх жителів та держави в цілому. [53] Ці заходи повинні входити до Угод щодо регіонального розвитку.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16930.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.