У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Управлінська модель реалізації стратегії вирівнювання асиметрії регіональних ландшафтів в умовах модернізації суспільного розвитку

     

      У процесі модернізації усіх сфер суспільного розвитку та формування стратегії нарощування потенціалу регіонального економічного простору регіон є надзвичайно важливим структурним елементом у системі комплексного управління соціальними та економічними процесами. Від ефективності його функціонування як елемента системи, значною мірою залежить кінцевий результат, а саме рівень розвитку та цілісність соціально-економічного простору держави загалом. Саме через рівень регіону відбувається врахування місцевих особливостей у процесі державного управління.

      Серед складових реформування системи державного управління регіональним розвитком в Україні фахівці виділяють: удосконалення інституційно-правового забезпечення державного управління регіональним розвитком; формування стратегічних пріоритетів розвитку регіонів (у т.ч. шляхом розробки та прийняття Державної стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року; впровадження індикативного планування (прогнозування регіонального розвитку тощо); координацію державної регіональної політики; впровадження дієвого інформаційного забезпечення, регулярного моніторингу всіх сфер регіонального розвитку (як основи для розробки та прийняття обґрунтованих державно-управлінських рішень); організацію державного контролю за виконанням рішень у сфері державного управління регіональним розвитком в Україні.[111; с.3]

      З огляду на це, важлива роль належить формуванню ефективної управлінської моделі реалізації державної регіональної політики, яка б відповідала вимогам часу та проблемам, які стоять перед регіонами, і спрямовувалась на усунення та недопущення критичних розбіжностей регіонального розвитку, підвищення конкурентоспроможності регіональних господарських систем. Структурна схема компонент системи управління регіональним розвитком зображена на рис.3.8.

      Ефективність управління регіональним розвитком залежить значною мірою від створення ефективних механізмів вертикальної та горизонтальної координації у процесі формування та реалізації стратегічних цілей та заходів регіональної політики із різноманітними галузевими політиками.

      Сутність цих змін полягає у зміщенні акцентів на координуючі, узгоджувальні функції регіональної політики, створення умов розвитку для всіх територій, з метою забезпечення рівного доступу населення до ключових послуг відповідно до встановлених стандартів та створення умов для самореалізації.

      Управління регіональним розвитком доцільно визначити як цілеспрямований вплив органів влади різного рівня за допомогою сукупності інструментів на розвиток регіонів з метою досягнення визначених цілей регіональної політики та з дотриманням принципів її здійснення. Саме управлінський вплив у поєднанні з об’єктивними законами може забезпечити синергетичний ефект у сфері регіонального розвитку.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16930.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.