У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічні засоби адміністративно-правового забезпечення особистої безпеки працівників правоохоронних органів

     

      Ефективність функціонування правоохоронних органів залежить від державної політики в правоохоронній сфері, зокрема – обсягу фінансових ресурсів, які виділяються на забезпечення безпеки їх професійної діяльності. Формування, становлення та вдосконалення системи фінансового забезпечення правоохоронних органів України набуває особливої актуальності в сучасних умовах, коли кризові явища в економіці, суспільному житті і політиці безпосередньо впливають на стан охорони правопорядку.

      Питання фінансових відносин і фінансового забезпечення правоохоронних органів завжди стояли надзвичайно гостро. Вони пов’язані з системою господарювання і обмеженістю бюджетних коштів. У науці поняттю «фінансування правоохоронних органів» надавалося широке тлумачення: воно охоплювало всі етапи фінансового забезпечення, у тому числі – обчислення потреби в кредитах і грошових коштах, їх витребування, отримання і розподіл, витрачання, облік, звітність і контроль [192, с. 54]. Із часом зазначений термін замінено поняттям «фінансове забезпечення правоохоронних органів», під яким розуміється система заходів, що організовуються і провадяться з метою своєчасного та повного задоволення потреб правоохоронних органів у грошових коштах. Руколайніна Є. І. визначає поняття «фінансове забезпечення органів внутрішніх справ», як діяльність, яка здійснюється в межах фінансової системи держави в усіх її проявах та є формою участі в розподілі грошових коштів шляхом отримання фінансових ресурсів із метою наділення ОВС відповідними матеріально-технічними ресурсами [295,с.675-678]. Це діяльність, що здійснюється в межах фінансової системи держави у всіх її проявах та є формою участі в розподілі грошових коштів шляхом отримання фінансових ресурсів з метою наділення правоохоронних органів відповідними матеріально-технічними ресурсами [295, с. 676]. Окремими дослідниками фінансове забезпечення розглядається, перш за все, як сукупність фінансових органів, а здійснювані ними заходи – як похідні [109, с. 224].

      Васенко В.К. зазначає, що особливої актуальності фінансове забезпечення працівників правоохоронних органів набуває сьогодні, оскільки низький рівень їх заробітної плати і разом з тим високий рівень небезпек у професійній діяльності гальмує процес підвищення фахової майстерності й ефективності правоохоронної діяльності [40].

      Зробивши широкий аналіз бюджетних правовідносин правоохоронних органів, Ільницький М.С. навів власну думку стосовно фінансового забезпечення правоохоронних органів в Україні, в якій зазначається, що правоохоронні органи є окремим (власним) суб’єктом фінансування, а отже, можуть самі визначати суми фінансування, необхідні для повноцінного їх існування [108,c.7].

      На нашу думку, фінансове забезпечення є перш за все джерелом ресурсів для підтримки та існування системи правоохоронних органів України, адже співвідношення між отриманим результатом (ефектом) і ресурсами, які витрачаються на його отримання, визначають ефективність діяльності організації.

      Загальна ефективність діяльності правоохоронних органів як організації складається з ефективності використання кожного виду споживчих ресурсів (фінансових, матеріально-технічних, людських, інформаційних), при цьому недостатньо висока ефективність використання будь-якого виду ресурсу може компенсуватися високою ефективністю використання іншого. Максимальні результати, безумовно, забезпечують використання всіх наявних видів ресурсів, тому організації, які прагнуть до успішної діяльності, приділяють велику увагу пошуку шляхів її підвищення.

      Керуючись матеріалами дисертаційного дослідження Ільницького М.С. [108,с.11] можна констатувати, що фінансове забезпечення правоохоронних органів являє собою систему фінансових відносин, строго визначену державними та відомчими нормативними правовими актами, тому фінансове забезпечення правоохоронних органів України – це діяльність, яка здійснюється в межах фінансової системи держави у всіх її проявах та виступає формою участі в розподілі грошових коштів шляхом отримання фінансових ресурсів. Зміст фінансового забезпечення правоохоронних органів витікає з його мети: наділення правоохоронних органів відповідними матеріально-технічними ресурсами, необхідними не лише для вик

      Чапала О.Ю. своє бачення стосовно фінансового забезпечення органів внутрішніх справ наводить, як фінансування підрозділу єдиної системи правоохоронних органів, що являє собою систему фінансових відносин, чітко визначену державними та відомчими актами, нормативно – правовими актами [360,с.10].

      Матеріально-технічне забезпечення правоохоронних органів В. М. Тесленко [339, c. 10] визначив як організований державою та її органами процес обігу матеріальних благ (засобів виробництва та предметів споживання) та найбільш раціональне їх доставляння від виробників до споживачів системи правоохоронних органів України. Та більш повне, на нашу думку, визначення навів О.М. Бандурка. Під матеріальним, технічним та фінансовим забезпеченням правоохоронців він розуміє систему товарно-грошових і господарських відносин, що виникають між центральними апаратами відповідних правоохоронних органів, органами влади, підприємствами, організаціями, фізичними особами з одного боку, та правоохоронними органами та їх підрозділами – з іншого, у процесі централізованого постачання матеріальних, технічних і військових ресурсів (сировина, паливо, обладнання, речове майно, зброя, боєприпаси і матеріали); виконання договорів купівлі-продажу (оптова торгівля), реалізація фондів, комісійного й роздрібного продажу продуктів і засобів виробництва; надання матеріально-технічної допомоги та фінансування їх діяльності [21, c. 17].

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16751.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.