У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Удосконалення державного регулювання м’ясного скотарства у сільськогосподарських підприємствах



          Після набуття Україною членства у СОТ тваринництву варто очікувати суттєвих змін у програмах державної підтримки, але підстав для прогнозування катастрофічних наслідків для нього немає. Звичайно, вступ до СОТ посилить конкурентне навантаження на окремі галузі сільського господарства, особливо це стосується тваринництва загалом і підприємств м’ясного скотарства зокрема. З метою пом’якшення навантаження необхідно з боку держави задіяти регулювання продовольчих ринків у напрямі створення сприятливих умов для посилення конкурентних переваг української продукції тваринництва та продуктів його переробки на внутрішньому і зовнішньому ринках.          Основними перевагами членства у СОТ для сільськогосподарських підприємств м’ясного скотарства є:           – полегшення доступу на світові ринки товарів і послуг;          – поліпшення механізмів розв’язання суперечок у торговельних питаннях;           – введення законів та інституцій для роботи приватних підприємств і ринків, вільних від державного регулювання, за винятком заходів, які дозволяються правилами СОТ.          Зі вступом України до СОТ система субсидування сільськогосподарських підприємств має суттєво змінитися в бік розширення заходів “зеленої скриньки”. Світовий досвід підтверджує, що це є ефективнішим механізмом підтримки аграрного сектора загалом й тваринництва зокрема. У перспективі існує можливість перенесення окремих програм, за якими нині в Україні надається підтримка, із “жовтої скриньки” до “зеленої скриньки”, розмір фінансування якої необмежений.          Зволікання з зміною пріоритетів і напрямів здійснення субсидування м’ясного тваринництва в Україні, які б відповідали сучасним світовим тенденціям, вимогам СОТ, серйозно стримуватиме розвиток м’ясного скотарства у підприємствах, не сприятиме конкурентоспроможності тваринницької продукції на вітчизняному та світовому ринках, підтриманню продовольчої безпеки і стабільності доходів товаровиробників (для підвищення їх прибутковості необхідні нові технологічні, управлінські, маркетингові шляхи).          Внутрішня підтримка вітчизняного виробництва продукції м’ясного скотарства через програми “жовтої скриньки” після вступу України до СОТ, як і для інших країн, є можливою, але в межах Сукупного виміру підтримки (СВП). Правила розрахунку СВП визначаються Угодою про сільське господарство СОТ. Сукупний вимір підтримки є показником, що акумулює в собі всю державну підтримку, надану сільськогосподарським підприємствам м’ясного скотарства певної країни, через програми “жовтої скриньки”, тобто програми, які мають спотворений ефект на виробництво та торгівлю продукцією м’ясного скотарства (табл. 3.11).          Після вступу до СОТ Міністерство аграрної політики та продовольства України має вибір: залишити пріоритетним напрямом підтримку тваринницької галузі і не скорочувати фактичну підтримку м’ясного скотарства у підприємствах або розпочати скорочувати “жовті програми” підтримки тваринництва, одночасно збільшивши фінансування нових напрямів підтримки через програми “зеленої скриньки”.          

Вся работа доступна по Ссылке

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.