У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка діяльності цукрових заводів та їх взаємовідносини з бурякосіючими підприємствами



          Одним з найбільш вагомих продуктових підкомплексів АПК України, кінцева продукція якого має стратегічне значення, є бурякоцукровий. Він належить до тих структурних формувань, пріоритетний розвиток яких найбільш сприяє зміцненню економічного потенціалу нашої держави, зростанню її експортних можливостей, бо цукор – це стратегічний продукт. Основою його отримання в Україні є одна-єдина сировина – цукрові буряки. При певних умовах вони можуть бути найефективнішою сільськогосподарською культурою.         

Основною з головних задач бурякоцукрового підкомплексу є забезпечення населення України цукром у відповідності з нормами його споживання. Цукор є одним з найважливіших продуктів масового споживання, тому стабільно функціонуюча цукрова промисловість є фундаментом продовольчої безпеки держави.         

Цукровий завод дає робочі місця в сільському господарстві в середньому для 5 тис. чол. Цукрові заводи є соціально утворюючими підприємствами, навколо яких сформувалася обслуговуюча сфера (житлові будинки, школи, дитсадки, лікарні, їдальні, магазини, будинки побуту, гуртожитки). Україна має давню традицію виробництва та експорту цукру. Для багатьох українців нема жодного сумніву, що цукор повинен і буде відігравати вирішальну роль у сільському господарстві країни. За останні роки, однак, цукрове виробництво в Україні істотно скоротилось. Цукрові заводи працюють збитково, а доходи від експорту цукру зійшли практично нанівець.         

На початку 1991 року бурякоцукровий комплекс в Україні мав у своєму складі: 192 цукрових заводи, 5 рафінадних заводів, 135 насінницьких господарств, 4 насіннєві заводи, понад 8 тис. колективних господарств, які вирощували цукрові буряки, 10 кар’єрів з видобування вапняного каменю, 12 машинобудівних і ремонтних заводів, будівельно-монтажні та інші організації, науково-дослідний і проектно-конструкторський інститути, підприємства та організації виробництва і соціальної інфраструктури.         

Кількість зайнятих у бурякоцукровому комплексі становила понад 1,5 млн. чол. Україна займала провідне місце у світі за площами посіву цукрових буряків (1,6 млн. га) та у виробництві цукру з цукрових буряків – понад 5 млн. т, що складало 10 відсотків світового виробництва бурякового цукру, і входила до числа провідних його експортерів.         

На жаль, криза, яка охопила весь агропромисловий комплекс країни та досить сильно вплинула на бурякоцукрове виробництво, призвела до глибокого занепаду буряківництва як провідної рослинницької галузі та руйнування матеріальної бази цукрової промисловості.          

Українські цукрові заводи внаслідок скорочення посівних площ та падіння врожайності хоч і знижували обсяги виробництва цукру, проте ще трималися на плаву. Починаючи з 1996 року цукрові заводи відчули серйозні проблеми. Гостро забракло обігових коштів, переробка сировини почала провадитися виключно за давальницькими схемами, тобто обходитися без грошей.          

Вся работа доступна по Ссылке

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.