У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичний підхід до використання в банківському нагляді критеріальних рівнів економічних нормативів оцінки діяльності банків

Для ухвалення обґрунтованих рішень щодо проведення банківських операцій, співпраці з банківськими установами суб’єкти господарської діяльності, вкладники, кредитори і клієнти банків потребують об’єктивної інформації про ефективність їх роботи та фінансовий стан. З метою задоволення цієї потреби, забезпечення стабільної роботи банківської системи і захисту інтересів вкладників органами банківського нагляду здійснюється аналіз фінансового стану банків, методичною осоновою якого є нормативний метод, що передбачає комплексну оцінку дотримання низки економічних нормативів, установлених нормативно-правовими актами Національного банку України.

Нормативний метод аналізу діяльності банків, що зараз практикується органами банківського нагляду, передбачає визначення величини відхилення фактичних показників економічних нормативів від встановленого нормативного значення. Щоправда, за такого підходу поза увагою залишаються такі ситуації, коли фактичні значення нормативних показників гранично наближені до нормативного рівня і фінансовий стан банку впродовж короткого періоду часу може стати критичним. У цьому разі нормативний метод оцінювання діяльності банків не може бути повною мірою дієвим методичним інструментарієм у роботі органів банківського нагляду. Як було показано в розділі 2 нашого дослідження (табл. 2.3 і 2.10), на даний час у групах банків існують значні коливання фактичних значень нормативних показників і їх оцінка аналітиками банківського нагляду є дуже важливою. Доцільно визначити саме ті банки, які перебувають біля критичної межі стабільності фінансового положення.

З метою підвищення ефективності аналізу фінансового стану банків, поліпшення методічніх можливостей щодо зіставлення показників діяльності певного банку з показниками діяльності вітчизняних банків, банків порівняльної групи і банків відповідного регіону пропонуємо використовувати органам банківського нагляду критеріальні рівні економічних нормативів. В основу їх визначення покладено середньоквадратичні відхилення економічних нормативів за останні шість років. Розрахункові значення верхньої і нижньої меж критеріальних рівнів економічних нормативів регулювання та аналізу діяльності вітчизняних банків отримано шляхом додавання і віднімання від середнього значення фактичних значень економічних нормативів середньоквадратичного відхилення в розрізі місяців. При цьому використовується парадигма найбільш відомої рейтингової системи «САМЕLS», за якої оцінювання проводиться за п’ятибальною шкалою.

Використання критеріальних рівнів економічних нормативів передбачає поєднання двох методів: формально-логічного і рівномірного розподілу значень меж критеріальних рівнів економічних нормативів. Для вітчизняних банків ми розрахували п’ять критеріальних рівнів дотримання економічних нормативів – достатності капіталу, ліквідності, кредитного ризику та інвестування.

Вся работа доступна по <a href=

" http://mydisser.com/ru/catalog/view/16994.html  " target="_blank">Ссылке</a>

</p>

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.