У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні підходи до оцінки вихідного рівня інновацій в інформаційній економіці

За даними світової статистики, глобальні витрати на інформатизацію тільки в 2011 р. досягли 1,0 трлн. дол. щорічно [176]. У зв'язку зі зростанням значення Інтернет для підвищення ефективності вихідного рівня інновацій у економіці, виникає необхідність визначення параметрів ефективності роботи в Інтернет у нашій країні [177].

Україна має великий і постійно зростаючий Інтернет-сектор. Виникнення першого віртуального домену в Україні відноситься до 1990 року. У цьому році було створено перші три вузли доступу до мережі та розпочато підтримку української частини доменного простору мережі Інтернет. Національний домен верхнього рівня (ccTLD) – .ua було зареєстровано 1 грудня 1992 року. До перших українських Інтернет-провайдерів відносяться «Глобаль Юкрейн», «Эльвист», «Релком», «Лакс Нет». Провайдери «Гольдентелеком», «Фарлеп» почали створювати оптоволоконні лінії зв'язку. У 1997 році на ринок прийшов «Укртелеком», що за три роки створив саму могутню інфраструктуру. У такий спосіб «Укртелеком» є самим відомим провайдером на Україні. Пропускна здатність зовнішніх каналів «Укртелекома»  у напрямку  країн Європи, США, країн СНД росте високими темпами. Великим досягненням стало впровадження в 2001 році технології високошвидкісного Інтернету, при якій з'явилася можливість використання телефонної лінії для передачі даних і голосового зв'язку.

Інвестування в розвиток мережі Інтернет росте [177, 178]. Проводиться модернізації Інтернет-вузлів. Постійно ведеться робота над збільшенням пропускної здатності вузлів. На кожнім з модернізованих вузлів встановлено устаткування для підключення десятків провайдерів. Реалізуються послуги Інтернет-хостингу, розширеної електронної пошти, доступ до прикладних програмних продуктів.

Провідна технологія є не єдиним способом доступу до Інтернет. Усе більшою популярністю користується супутниковий зв'язок. Його зручність складається в мобільності. Установка супутникового Інтернет досить таки дорога і залежить від багатьох природних факторів. Супутниковий Інтернет встановлюється в тих районах, де немає технічної можливості установки кабельного Інтернету. Великого розповсюдження набули компанії, що займаються розробкою і реалізацією проектів по створенню мультисервісних супутникових мереж, проектуванням і створенням виділених внутрішніх і міжнародних супутникових каналів зв'язку, виробництвом, постачанням і технічним супроводом наземних станцій супутникового зв'язку, підключенням до Всесвітньої мережі Інтернет по каналах зв'язку, що комутуються і, що не комутуються.

На основі універсальних стільникових мереж  у багатьох великих містах України йде формування бездротового Інтернету на основі технології Wi-Fi, побудованої на базі пристрою стандарту ІЕЕ 802.11 на частотах у не ліцензованому діапазоні 2,4 Ггц. Радіус дії приймаючих і передаючих пристроїв – близько 100-150 метрів. Пропускна здатність – до 11 Мбіт у секунду. Технологія Wi-Fi широко розвинута в США, Європі, Росії. У світі цього року кількість користувачів Wi-Fi збільшилося на 87 %. Необхідна комерціалізація бездротової технології. На Україні вона робить перші кроки [161, 179, 180]. 

Технологія  Wi-Max є розвитком технології Wi-Fi. Використовується стандарт  ІЕЕ 802.16 і працює на частотах 3,5-3,7 Ггц, 5,3-5,4 Ггц і вище, менш чутлива до перешкод. Один базовий пристрій здатний забезпечити доступом в Інтернет на площі радіусом 45 -50 км. Технологія забезпечує пропускну здатність до 70 Мбіт у секунду при прямій видимості і понад 10 Мбіт у секунду – на відбитому сигналі. Однак остання ще не до кінця стандартизована. Wi-Fi вигідніше використовувати в невеликих густонаселених, а Wi-Max – у великих малонаселених зонах [161].

У США бездротовий Інтернет забезпечує можливість вибору для багатьох громадян, що не можуть дозволити провідні технології. Бездротовий Інтернет вигідніше і для корпорацій, у яких співробітники змушені з обов'язку служби пересуватися на місцевості. Досвід США показує, що бездротові технології здешевлюють доступ до Інтернету більш, ніж у два рази.   Це дозволить багатьом родинам з низькими доходами мати доступ до глобальної мережі. Для цього необхідно інвестування у впровадження мережі, установку базових станцій. Необхідне розуміння того, що кожен громадянин держави повинний мати рівні права на доступ до інформації.

У Філадельфії (США) однією з найважливіших задач в галузі впровадження Інтернет є введення субсидованої плати за доступ в Інтернет для родин з низькими доходами.  Створюються місця, вільні від плати за Інтернет − бібліотеки, парки та інші [161].

В Україні процес введення цих нових технологій Інтернет-зв′язку може проводитися поки що тільки при участі зарубіжних компаній. Для цього необхідне створення нових операторів на Україні для співробітництва з цими компаніями. Прикладом такого співробітництва може послужити  новий договір між ізраїльською компанією Alvarion та українським оператором Ukrainian High Technologies, що є досить перспективним напрямом у зв′язку з легкістю рішення задач доступності широкосмугових мереж на території нашої країни при використанні технології Wi-Max. Технологія  Wi-Max вигідна при використанні не тільки при великих відстанях передачі інформації, а і для зручності роботи в офісі. Наприклад, компанії Epson і D-Link сумісно розробили ці технології для зв′язку кожного АРМа в офісі з пристроями, які незручно з′єднувати з робочим місцем через його мобільність, чи недостатньо коротку відстань для з′єднання за допомогою кабелю.    

 

Вся работа доступна по <a href=

"   http://mydisser.com/ru/catalog/view/15061.html  " target="_blank">Ссылке</a>

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.