У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концептуально-методологічні засади становлення сучасних економічних систем США, Німеччини і Японії

Аналізуючи процеси еволюції економічних систем провідних країн Заходу у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. у контексті розвитку методології порівняння систем, маємо можливість виявити глибинний зміст та особливості практичного застосування різних теоретичних концепцій в економічній і соціальній політиці держави. Звичайно, на перебіг економічних процесів, трансформаційні зміни економічних систем мали і матимуть вплив політико-ідеологічні чинники. Проте досвід функціонування національних економік таких розвинутих країн, як Сполучені Штати Америки, Німеччина і Японія засвідчує, що цей вплив не є самоціллю, як у командно-адміністративних, тоталітарних системах, а підпорядкований економічному прагматизму і усвідомленню необхідності належного інституційного забезпечення економічних реформ.

На наш погляд, особливий інтерес у контексті нашого дослідження викликає аналіз еволюції економічних систем США, Німеччини і Японії у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст. Сполучені Штати були і залишаються найбільшою економічною потугою світу, флагманом розвитку ринкової (змішаної) економіки. Вважаємо, що цікавим і повчальним є досвід становлення у повоєнний час економічної системи Німеччини, яка продовжує видозмінюватися нині та посідає одне з чільних місць у світовому економічному рейтингу. Крім того, серед науковців і політиків завжди викликає жвавий інтерес становлення сучасної економічної системи Японії. Хочемо підкреслити, що вивчення досвіду названих національних економічних систем може слугувати певним орієнтиром у розбудові економічної системи України та пошуку її оптимальної стратегічної економічної моделі.

Сполучені Штати Америки є найбагатшою і економічно найпотужнішою країною сучасного світу, яка відіграє ключову роль у світовій економіці та політиці, а також формуванні поглядів на суспільство та економічний лад. Економічну роль США можна вимірювати різними показниками, але, можливо, найбільш показовим є значення, позиція американського долара, коли нині за межами країни перебуває в обігу близько двох третин його загальної маси [382, С. 30].

 

Вся работа доступна по ссылке  http://mydisser.com/ru/catalog/view/15063.html   

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.