У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Механізм формування сукупного потенціалу господарюючого суб’єкту промисловості

Використання процесного підходу до формування та реалізації механізму підвищення рівня використання потенціалу, систематизація методів та показників визначення  потенціалу промислового підприємства дає можливість забезпечити на практиці виявлення та використання існуючого резерву і опанувати ринкову ситуацію [5].

В основу побудови системи управління потенціалом покладено науково обґрунтовану концепцію, яка що враховує з одного боку  передумови виявлення можливостей до розвитку за кожною складовою мікропотенціалу, а з іншого, - положення підприємства на ринку та вплив зовнішнього середовища на рівень макропотенціалу підприємства.

Поняття формування сукупного потенціалу підприємства, за сучасними концепціями [109;242;20], розглядається як виключно процес формування можливостей використання ресурсів. Цей підхід потребує уточнень з точки зору того тлумачення потенціалу, що було надано раніше. Деякі автори [5] по різному визначають формування потенціалу підприємства. Суть цих поглядів на формування потенціалу полягає у особливостях розглядання сутності потенціалу, та широкого спектру підходів до його формування. Розглянемо деякі основні підходи до формування потенціалу підприємства. У роботах Краснокутської Н. С. [109-113] формування потенціалу розглядається як система безлічі елементів, що вступають у взаємодію, залежать один від одного та становлять певну цілісність, єдність [111;81]. Відповідно до цього економічна система розглядається як упорядкована сукупність господарських зв’язків і відношень, які встановлюються в процесі виробництва, розподілу, обміну та споживання продукції та послуг [111]. Автор розглядає потенціал підприємства як економічну систему з різних точок зору, ґрунтуючись на ресурсній концепції (як сукупність ресурсів та зв’язків між ними), функціональній (як сукупність функцій, які забезпечують реалізацію здібностей і можливостей), ресурсно-цільовій  (як сукупності ресурсів та здібностей щодо досягнення певних результатів, цілей) та інших концепціях, а потенціал описується такими системоутворюючими характеристиками: 1) зовнішнім оточенням – входом (постачальники ресурсів), виходом системи (клієнти), зв’язком із зовнішнім середовищем, зворотним зв’язком; 2) внутрішньою структурою – сукупністю взаємозалежних ресурсів і компетенцій, що забезпечують за допомогою реалізації бізнесів-процесів переробку входу у вихід і досягнення цілей системи

 

 

Вся работа доступна по ссылке  http://mydisser.com/ru/catalog/view/15064.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.