У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Основні моделі трансформації економічних систем

Дослідивши основні методологічні принципи та провівши аналіз складних нерівноважних структур, спробуємо обґрунтувати основні моделі трансформації соціально-економічних систем постсоціалістичних країн. Щоб визначити подальші тенденції трансформації соціально-економічних систем транскордонного співробітництва країн Центральної та Східної Європи потрібно з’ясувати їх взаємозв’язок із закономірностями формування ефективних моделей господарського розвитку країн даного регіону.

Сучасні трансформаційні процеси охоплюють на даний час усі країни. У своїх працях В. Марцинкевич доводить, що на переломі тисячоліть важко назвати країну, яка б не знаходилась у стані переходу, адаптації до нових глобальних викликів. Суспільства, що є розвиненими, здійснюють перехід до нової економічної системи постіндустріалізму (економіки знань, інформаційного суспільства). Економіки країн Центральної та Східної Європи здійснюють перехід від адміністративно-командної системи до соціально орієнтованої ринкової економіки. Остання у свою чергу характеризується багатоманітністю проявів і реалізується на практиці як унікальна модель економічного устрою сучасного суспільства. Отже для різних типів країн соціально-економічні перетворення пов’язані з теоретичним і практичним вибором та реалізацією національної моделі соціально-економічних змін. Через те „надзвичайно важливо будувати реалістичні моделі показників різних економічних систем та науково їх оцінювати, а не висувати припущення, що внаслідок глобалізації все стане одноманітним” [40; 41, С. 203-204; 43].

Для дослідження та обгрунтування моделей трансформації економічних систем, зокрема країн Центральної та Східної Європи, необхідно розглянути теорії економічного розвитку, його головні моделі. Отже, визначаються вони внаслідок широких узагальнень, що стосуються суперечливих процесів світової господарської еволюції. Основоположні принципи, структура, механізми економічного розвитку формулюються на основі абстрагування від конкретних шляхів господарювання окремих країн, зокрема Центральної та Східної Європи та статистичних матеріалів, які характеризують динаміку економічного зростання, тощо.

 

 

Вся работа доступна по ссылке  http://mydisser.com/ru/catalog/view/15068.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.