У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Посткризова еволюція транскордонного співробітництва країн Центральної та Східної Європи

Проаналізуємо кількісні та якісні виміри транскордонного співробітництва країн Центральної та Східної Європи після розширення ЄС. Дослідити ефективність співробітництва можна лише опосередковано, здійснюючи реалізацію спільних проектів і заходів, через збільшення об’ємів валових надходжень від транскордонної торгівлі, зростання кількості спільних підприємств. Вони поглиблюють транскордонну співпрацю та впливають на зростання якості життя громадян країн-сусідів у прикордонні. Покращання пропускної здатності кордонів через зростання кількості пунктів прикордонного переходу є запорукою розвитку туризму і рекреаційного потенціалу у прикордонні, зростання взаємовідносин між науковими закладами і освітніми установами, впливає на зростання зайнятості та освітньо-професійного рівня трудових ресурсів.

Для того, щоб охарактеризувати кількісні та якісні показники посткризової еволюції транскордонного співробітництва країн ЦСЄ, визначимо найбільш характерні напрями ефективності транскордонної співпраці та функціонування єврорегіонів країн цього регіону.

  1. Перш за все, це оцінка прикордонної торгівлі та макроекономічних показників. Найбільш динамічною транскордонна торгівля є на німецько-польскому, словацько-чеському кордонах (табл. 3.12).

До 2011 року на теренах Республіка Польща спостерігається значне зростання обсягів закупівель продукції промисловості та зменшення асортименту послуг. Зазначимо, що для поляків визначальними ринками є прикордоння Німеччини, Чехії та Словаччини. Аналізуючи транскордонну торгівлю, можна констатувати, що:

- витрати поляків у Німеччині, а в свою чергу, німців у Республіці Польща, є збалансованими;

- витрати поляків в Україні та українців в Польщі характеризуються перевагою у декілька разів на користь Польщі;

- видатки по своїй структурі є прогресивними у німців, австрійців, чехів (співвідношення між послугами і товарами є рівним), у поляків, словаків є „нейтральними”, а в українців є неефективними [91; 95].

Зазначимо, динаміка закупівлі товарів та надання послуг поляків для задоволення потреб за кордоном з 2008-2009 років сповільнювалася, але це очікувалось із фінансово-економічною кризою. Для усунення негативного впливу і покращення векторів транскордонної торгівлі та раціонально застосувати позитивне, для цього необхідно запровадити низку необхідних заходів на регіональному та місцевому рівнях (необхідно дотримуватись високоефективної політики транскордонного співробітництва в соціально-економічній сфері).

 

 

Вся работа доступна по ссылке  http://mydisser.com/ru/catalog/view/15068.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.