У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Торговельно-інвестиційні зони в системі транскордонного співробітництва

Можливості створення торговельно-інвестиційних зон в системі транскордонного співробітництва передбачена у нормативно-правових документах ЄС.

Центральна Європа (ЦЄ) розглядається як „одна з найперспективніших транснаціональних торговельно-інвестиційних економічних зон на колишніх східних кордонах Європейського Союзу”. Сюди входять дві столиці Відень і Братислава, інші великі міста, такі як Брно та Дьор і деякі з регіонів, що найбільш динамічно розвиваються у Центральній та Східній Європі. Зокрема, Центральноєвропейський транскордонний район складається з чеського регіону Південної Моравії, угорських повітів Дьор-Мошон-Шопрон та Вас, австрійських федеральних земель Відня, Нижньої Австрії та Бургенланду, а також словацьких регіонів Братислави і Трнава (регіони NUTS 3). Як видно з таблиці 4.2, Центральноєвропейський транскордонний регіон займає територію близько 44 тис. км2 і має населення близько 6,5 млн. жителів. Надалі ми будемо розглядати Центральноєвропейський транскордонний регіон не лише з точки зору регіонів NUTS 3, як це було визначено вище, але і з точки зору регіонів NUTS 2, оскільки відповідні дані іноді доступні тільки на цьому просторовому рівні. Згідно NUTS 2, Центральноєвропейський регіон включає в себе південний схід Чеської Республіки, Західно-Задунайський край в Угорщині, австрійські провінції Відень, Нижню Австрію та Бургенланд і словацькі регіони Братиславу і Західну Словаччину. На цьому рівні Центральноєвропейський транскордонний регіон займає територію 66 тис. км2 і з населенням 8,6 млн. жителів.

Як і багато інших транскордонних регіонів, розташованих на перетині старих і нових країн-членів ЄС, Центральноєвропейський регіон характеризується потужними внутрішніми відмінностями розвитку. Зокрема, ВВП на душу населення показує, що австрійська частина багатша, ніж східна частина регіону. Єдиним винятком  є Братислава, яка займає друге місце за ВВП на душу населення серед усіх регіонів ЦЄ. Порівняння темпів зростання ВВП (табл. 4.2), тим не менше, показує, що східні регіони ЦЄ є більш динамічними, ніж австрійські, відображаючи загальну тенденцію швидкого наздоганяючого розвитку Центральних та Східноєвропейських країн і регіонів.

 

 

Вся работа доступна по ссылке  http://mydisser.com/ru/catalog/view/15068.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.