У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз методичних підходів до оцінки рівня фінансового забезпечення соціально орієнтованої економіки регіону

Стратегічною метою економічних перетворень, які і досі відбуваються в Україні є формування соціально орієнтованої економіки регіонів, яке неможливе без комплексного аналітичного дослідження умов та результатів забезпечення збалансованості економічних та соціальних процесів. Соціалізація економіки регіонів можлива лише за умови, коли ефективна економіка і соціальна політика, інститути управління соціально орієнтованим розвитком економіки регіону знаходитимуться в постійному конструктивному діалозі. Узагальнення теоретичних розробок стосовно соціальної орієнтації економіки регіону свідчить про відсутність чіткої методологічної бази щодо її формування, функціонування та розвитку. Вкрай недостатньо розробленими є питання фінансового забезпечення соціально орієнтованої ринкової економіки на регіональному рівні.

Питання регіональних фінансів, практики управління фінансами і фінансового забезпечення соціально-економічного розвитку території місцевими органами влади і самоврядування висвітлюються в численних публікаціях вітчизняних і зарубіжних авторів.   Проблеми    місцевих  фінансів України досліджували Л. М. Калашнікова, В. І. Кравченко. Методичні підходи до формування фінансових ресурсів регіону, його   фінансового   потенціалу   сформульовані   в   публікаціях Н. Колесникової, Ю. Молодожена, І. Чуницької, Л. Тугая, С. Шумської. Питанням регіональної фінансової  політики   присвятили  свої   публікації   З. В.  Герасимчук,  М. П.  Бутко, І.  М. Вахович. Т. В. Дороніна, А.Л. Коломієць, А. Б. Кондрашихін, А. Д. Мельник, В. О. Онищенко, К. В. Павлюк, В. І. Пакань, С. П. Ярошенко. Вищезазначені науковці у своїх публікаціях намагаються сформулювати як концептуальні, так і методологічні засади фінансової незалежності, фінансової автономії місцевого самоврядування, поєднання національних і регіональних інтересів у фінансово-кредитній сфері. Дослідженнями рівня розвитку соціально орієнтованої економіки займалися    В.  Геєць,  З.   Герасимчук,   І.   Вахович,  О.   Новікова,  Л.   Стрижеус, В. Поліщук та інші.

Однак, незважаючи на численні дослідження даної проблематики, у вітчизняній економічній літературі відсутні методологічні розробки з визначення рівня фінансового забезпечення соціально орієнтованої ринкової економіки та рівня соціально орієнтованого розвитку економіки регіону з позиції забезпечення збалансованості економічної та соціальної сфер. Це створює труднощі у зборі і оброблені даних про наявний механізм формування, розподілу і використання фінансових ресурсів на рівні регіонів. Ще більші проблеми пов’язані з оцінюванням чинної регіональної системи фінансового регулювання.

Аналіз існуючих методичних підходів до оцінки рівня фінансового забезпечення соціально орієнтованого розвитку економіки регіону будемо здійснювати за двома напрямами:

  1. Аналіз існуючих методичних підходів до оцінки рівня соціально орієнтованого розвитку економіки регіону.
  2. Аналіз існуючих методичних підходів до оцінки рівня фінансового забезпечення соціально орієнтованого розвитку економіки регіону.

Що стосується оцінки рівня соціально орієнтованого розвитку економіки регіону, то на державному рівні Постановою Кабінету Міністрів України №833 від 20.06.2007 р. прийнято порядок проведення комплексної оцінки соціально-економічного розвитку Автономної республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя [139].

Комплексна оцінка соціально-економічного розвитку Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя (далі – оцінка) проводиться за результатами аналізу соціально-економічного становища відповідних регіонів з метою своєчасного виявлення негативних тенденцій та забезпечення оперативного прийняття ефективних управлінських рішень. 

 

Вся работа доступна по ссылке  http://mydisser.com/ru/catalog/view/15071.html   

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.