У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Механізм забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіонів держави

Забезпечення життєдіяльності населення, узгодження економічних та соціальних інтересів, безпечний розвиток особистості вимагає виважених дій та заходів у досягненні збалансованості між соціальним та економічним розвитком. В умовах переходу на модель соціально орієнтованої економіки, регіони держави не в змозі реалізувати основні постулати даної концепції, а управління збалансованим соціально-економічним розвитком є неефективним та спонтанним. Це свідчить про відсутність виваженого механізму забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіону, що загрожує появі деструктивних процесів розвитку регіону та виникненню небезпеки в регіональній соціально-економічній системі. Даний механізм повинен визначати таку гармонійність соціального та економічного розвитку, яка покращуватиме якість та безпеку життя, сприятиме соціальному прогресу, який визначає економічні потреби кожної людини. Механізм забезпечення збалансованості соціально-економічного розвитку регіонів держави відображено на рис. 5.7. У запропонованому механізму пропонується виокремити три блоки: блок 1: формування механізму забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіону; блок 2: реалізація механізму забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіону; блок 3: моніторинг соціально-економічних результатів (ефектів). Розглянемо зміст та особливості кожного із блоків механізму забезпечення збалансованості соціально-економічного розвитку регіону.

Блок 1. Даний блок механізму передбачає визначення суб’єктів та об’єктів забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіону; формування системи принципів забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку регіону, оцінку збалансованості-розбалансованості соціально-економічного розвитку регіон, формування регіональної політики забезпечення збалансованого розвитку.

Суб’єктами виступатимуть державні органи влади, регіональні органи управління та місцевого самоврядування, підприємства різних форм власності, громадські організації та самі мешканці регіонів держави.

Зусилля різних суб’єктів повинні бути спрямовані на забезпечення збалансованості економічної ефективності та економічної безпеки; соціальної справедливості та соціальної безпеки; економічної раціональності та соціальної справедливості; балансу інтересів особи, суспільства, держави та їх взаємної відповідальності перед суспільством. Державні органи управління (Міністерство соціальної політики України, Міністерство фінансів України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України) повинні забезпечити справедливий розподіл матеріальних та соціальних благ, збереження стабільності регіональних соціально-економічних систем, упорядкованості відносин заради соціальної злагоди, соціальну відповідальність та зменшення руйнівних конфліктів у суспільстві в цілому; гармонізацію інтересів суспільства

 

Вся работа доступна по ссылке  http://mydisser.com/ru/catalog/view/15071.html   

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.