У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування інформаційної бази для статистичного оцінювання впливу екологічних факторів на соціально-екологічне становище в Україні

Для описування об’єктів дослідження при аналізі зв’язків умов і результатів виробництва було створено базу даних вихідної еколого-економічної інформації про стан довкілля. Екологічна інформація представляє собою сукупність даних про динаміку кількісних та якісних змін стану природних об’єктів довкілля і закономірності їх розвитку. Ця сукупність даних є базою для проведення різноманітних оцінок екологічного стану навколишнього середовища, його взаємозв’язку з соціально-економічним становищем та рівнем господарювання суб’єктів дослідження. База даних є однією з відповідальних складових частин комплексного оцінювання.

Стан екологічної безпеки регіонів України відрізняється різноманітністю природно-кліматичних, соціально-економічних умов та обсягами забруднення основних сфер довкілля. Об’єктом дослідження є регіони України, розміщені в різних природно-кліматичних умовах трьох зон − Степу, Лісостепу та Полісся.

Чинники екологічного стану і екологічної небезпеки. При формуванні інформаційної бази для проведення дослідження необхідно знати основні чинники впливу на стан навколишнього середовища, систему показників, за якими проводиться оцінка екологічної безпеки та первинну статистичну інформацію за всіма показниками.

Чинниками називають сили, що діють з боку навколишнього середовища. Розрізняють багато їх видів, серед яких найбільш важливими для оцінки стану довкілля є природні, екологічні, економічні та соціальні:

природний чинник це будь-який чинник (предмет, явище, рушійна сила процесів, умови їх перебігу), що діє незалежно від людини та без її участі або пов’язаний з її біологічною сутністю;

екологічний (техногенний) чинник це будь-який елемент середовища, який здатний справляти прямий чи опосередкований вплив на живі організми, хоча б протягом однієї фази їхнього розвитку;

економічний чинник ґрунтується на зміні корисності використання компонентів природного середовища в суспільному виробництві;

соціальний чинник базується винятково на використанні інформаційної цінності компонентів природного середовища для розвитку особистості.

Складність екологічних явищ і процесів, їх багатогранність та неоднозначність потребувало використання системи різноманітних показників. Інформацію про екологічний стан довкілля одержано з різних джерел: джерел правової інформації, що інформують про правову базу основ природокористування; джерел науково-теоретичної інформації, що відображають здобутки знань чи діяльності у формі карт, таблиць, описів чи фізичних теорій, електронних банків даних тощо; джерела первинної статистичної інформації (статистична звітність); джерела вторинної інформації (статистичні збірники та екологічні паспорти). При формуванні бази даних було використано системний підхід.

 

Вся работа доступна по ссылке

http://mydisser.com/ru/catalog/view/15074.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.