У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інтегральне оцінювання природно-кліматичних умов і небезпечних екологічних явищ в Україні

Природні умови характеризуються комплексом процесів і явищ, що відбуваються в навколишньому природному середовищі без участі людини.

Оцінювання природних умов виробництва є складною методологічною проблемою. В теорії і практиці тривалий час для цього використовувалися різні показники, що характеризують лише економічні умови виробництва. Складні природно-екологічні та макроекономічні умови також потребують врахування і оцінювання ризиків їх впливу на результати виробництва.

Загальні проблеми удосконалення взаємодії виробників з природним середовищем і аналізу стану останнього досліджувалися багатьма закордонними та вітчизняними вченими-економістами і екологами: В. Андрійчуком, Б. Данилишиним, М. Дем’яненком, С. Дем’яненком, С. Дорогунцовим, Л. Мельником та ін. Ними започаткована також розробка наукових засад переведення національної економіки на модель сталого розвитку. Однак, питання методології й методики комплексного аналізу, кількісного та якісного оцінювання стану природного середовища практично залишаються недостатньо дослідженими.

При дослідженні умов виробництва нами використано системний підхід і його системотехніку як сукупність засобів і методів пізнання системних об’єктів: методи «чорного ящика»; прийоми стандартизації – бальна, індексна, рангова, питома; методи інтеграції – ранжирування, групування, агрегування, індексування, інтегрування тощо.

Вхідними складовими при системному підході інтегрального оцінювання природних умов виробництва виступають природно-кліматичні умови та небезпечні ситуації природного характеру, що знаходяться на першому рівні системи. Агрегування груп цих показників, дозволяє здійснити вихід на більш високий – другій рівень і отримати нові узагальнюючі показники (ПК і НЯ), інтегрування яких дозволяє піднятися на третій рівень і одержати ще один новий показник (ПЕ) – індекс природно-екологічних умов виробництва

 

Вся работа доступна по ссылке

http://mydisser.com/ru/catalog/view/15074.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.