У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічний зміст системи механізмів економічного регулювання функціонування сільськогосподарських підприємств

Новосформовані, в процесі реформування аграрного сектора економіки, організаційно-правові структури різних форм власності і господарювання слід розглядати як комплексні системи економіки, складові ланки яких (внутрішньо­господарські виробничі підрозділи) об’єднані єдністю змісту нових виробничих відносин. Сучасні сільськогосподарські підприємства характеризуються як гос­подарські комплекси з особливою цільовою функцією і особливими механіз­мами функціонування та управління.

Очевидно не випадково на всіх етапах суспільного розвитку, на думку Т. Г. Маренич, першочергова увага приділялась розробці механізмів управління економікою, які є проявом державної політики. Розглядаючи розвиток сільсько­господарського виробництва, слід відзначити,  що тут значну увагу приділяли по­няттям економічного механізму, господарського механізму, ринкового меха­нізму, товарного махізму, механізму внутрішньогосподарських відносин. Ці  еко­номічні категорії часто розуміють адекватно, а ні як послідовне, логічне співвідношення, яке характерне для різних рівнів управління суспільним ви­робництвом. Вважаємо, що кожна категорія механізму регулювання еконо­міки повинна доповнювати і розвивати попередню [132, c. 12].

З такими висловлюваннями автора слід погодитись, адже кожен із меха­нізмів регулювання процесів відтворення повинен мати конкретну функціо­нальну направленість, адресність і виражати змістовність здійснення еконо­мічної політики держави, галузі, суб’єктів господарювання. Домінуючим при визначенні механізмів економічного регулювання повинен бути функ­ціо­нальний принцип. Механізм регулю­вання є сукупністю дій держави, сфер економіки, галузей, регіонів, відомств, госпо­дарюючих суб’єктів, які безпо­се­редньо здійснюють організаційні, економічні, технологічні та управлінські функції з формування продовольчої безпеки країни. Система механізмів і їх складові повинні досягти кінцеву мету – за­безпечити ефективний розвиток сільського господарства. Вважаємо, що всі ви­ди механізмів регулювання діють на принципах взаємозв’язку та взаємодії для досягнення цієї мети. В той же час кожен з механізмів має свої особ­ливості, специфічні функції у процесі виконання цільового завдання

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/15078.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.