У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Адаптація зарубіжного досвіду діяльності податкових органів у сфері податкового контролю до вітчизняної практики

Підвищити ефективність діяльності вітчизняних податкових органів можливо за допомогою вивчення та часткової імплементації досвіду економічно розвинених країн світу у цій царині. У більшості країн податкова адміністрація, або податкове відомство,  що опікується питаннями справляння та контролю за правильністю сплати податків є, як правило, складовою частиною міністерства фінансів, разом з тим це не виключає деяку їх автономність у здійсненні своїх функцій. У США до цього апарату відноситься Служба внутрішніх доходів, у Великобританії − Управління податкових та митних зборів Її Величності при Міністерстві Фінансів, у Франції − Головне податкове управління, в Німеччині − Федеральне податкове управління і податкові управління земель, у Росії – Федеральна податкова служба  і т. ін.

У Сполучених Штатах Америки обов'язки сплати податків покладаються на платників податків. Щорічно корпорації зобов'язані заповнювати та подавати податкові декларації, малі підприємства заповнюють модифіковану форму. Фізичні особи також раз на рік подають податкову декларацію − офіційну заяву про всі види отримуваних нею доходів з усіх джерел та інформацію щодо   сімейного стану. Всі податкові декларації як юридичних, так і фізичних осіб підлягають камеральній перевірці, лише незначна кількість відбирається для виїзної перевірки [122, с.113].

Контроль за сплатою податків та дотримання законодавства у сфері оподаткування у країні покладено  на Служба внутрішніх доходів США (англ. Internal Revenue Service, IRS) − це податкове управління, що входить до складу Міністерства фінансів США. Управління, що має більш ніж 150-річну історію, оскільки було започатковано президентом А. Лінкольном ще за часів Громадянської війни у США  1861-1865 років, нині вважається однією з найбільш ефективних у світі організацій з управління в сфері оподаткування.

Роль служби внутрішніх доходів США полягає в тому, щоб допомогти більшості законослухняних платників податків дотримуватися податкового законодавства, а також забезпечення справедливої сплати податків меншістю, яка не бажає дотримуватися закону [123].

Успішність, оперативність та висока якість діяльності служби забезпечується формою її організації. З кінця 90-х років ХХ століття IRS  функціонує в рамках чотирьох основних підрозділів: підрозділ що займається оподаткуванням великого бізнесу та питаннями міжнародного оподаткування;  підрозділ, який опікується оподаткуванням малого бізнесу та самозайнятого населення; підрозділ з оподаткування заробітної плати та інвестицій; підрозділ, що займається оподаткуванням державних установ, та контролює суб’єктів, що звільненні від сплати податків. До складу IRS також входить підрозділ карного розшуку, що опікується  кримінальними справами.

З 1995 року служба внутрішніх доходів США почали використовувати мережу Інтернет для електронного розрахунку та  подачі податкової звітності. З моменту введення такого онлайн-сервісу система демонструє успішність та процвітання, доповнюючи, а іноді й замінюючи бухгалтерів для підготовки податкової звітності. Станом на 2010 рік більше 66% (98 млн.) податкових декларацій, було заповнено та подано в електронному вигляді до служби внутрішніх доходів США.

Оперативну діяльність служби забезпечують десять сервісних центрів по всій країні, які обробляють податкову звітність, що надходять електронною поштою. Ці центри роблять фактичне опрацювання податків, при чому різні типи податкової документації обробляються в різних центрах (у деяких центрах обробляється податкова звітність фізичних осіб, у інших – юридичних.). IRS також управляє трьома обчислювальними центрами та 700 представництвами (офісами) по всій країні [124, с.4].

Окрім того, задля забезпечення тісної та плідної співпраці з платниками податків у США, за ініціативою IRS, діють різні програми, такі як «Програма надання безоплатної допомоги з питань прибуткового оподаткування» або «Програма консультування з питань оподаткування для літніх людей»,  покликані дати всебічне роз’яснення та консультації з приводу сплати податків [123]. Більш того в рамках IRS діє незалежний консультативний підрозділ, який надає підтримку платникам податків у вирішенні їхніх проблем з Податковим управлінням, а також в його функціональні обов’язки входить виявлення  системниз проблем, які існують в IRS.

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/15079.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.