У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність та класифікація дебіторської і кредиторської заборгованостей в контексті їх обліку та аудиту

При здійсненні своєї господарської діяльності підприємство не завжди проводить розрахунки з іншими підприємствами або фізичними особами одночасно при відвантаженні та отриманні товару, виконанням робіт, наданням послуг тощо. У зв’язку з цим виникає дебіторська та кредиторська заборгованості.

У ринкових умовах господарювання наявність у підприємства значних розмірів дебіторської і кредиторської заборгованостей знижує ліквідність його активів, негативно впливає на фінансову платоспроможність, а також відволікає зайві грошові кошти.

Дебіторська і кредиторська заборгованість є невід’ємними складовими бухгалтерського балансу торговельних підприємств. Вони виникають у результаті не відповідності дати виникнення зобов’язань з датою платежів за ними. На фінансовий стан підприємства впливають як розміри балансових залишків дебіторської і кредиторської заборгованості, так і період оборотності кожної з них. Однак балансові залишки дебіторської і кредиторської заборгованості можуть бути лише відправною точкою для дослідження питання про вплив розрахунків з дебіторами та кредиторами на фінансовий стан. Якщо дебіторська заборгованість більше кредиторської, це є можливим чинником забезпечення високого рівня коефіцієнта загальної ліквідності. Одночасно це може свідчити про більш швидку оборотність кредиторської заборгованості у порівнянні із оборотністю дебіторської заборгованості. У такому випадку протягом певного періоду борги дебіторів перетворюються на грошові кошти через більш тривалі часові інтервали, ніж інтервали, коли на підприємстві необхідні грошові кошти для своєчасної сплати боргів кредиторам. Відповідно виникає брак грошових коштів в обороті, що супроводжується необхідністю залучення додаткових джерел фінансування. Останні можуть приймати форму простроченої кредиторської заборгованості або банківських кредитів.

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/38200.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.