У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Удосконалення аудиту дебіторської та кредиторської заборгованостей для реалізації цілей антикризового управління торговельним підприємством

Розрахункові операції між учасниками ринку призводять до змін у структурі активів, капіталу і зобов’язань, що значно впливає на фінансовий стан підприємства. Тому актуальним є якісне проведення аудиту дебіторської і кредиторської заборгованостей, з метою забезпечення мінімальних гарантій для користувачів фінансової звітності щодо достовірності, повноти, реальності та законності наведеної інформації. Така інформація може бути найбільш доказовою базою у реалізації механізму антикризового менеджменту.

Торговельним підприємствам характерні такі особливості як висока оборотність активів, динамічність економічних відносин, прямий взаємозв’язок із змінами в соціально-економічному, політичному житті України. З урахуванням цього набуває актуальності обґрунтування антикризового управління торговельним підприємством.

Питання антикризового менеджменту розглядалися в працях таких відомих науковців, як Бланк І. О., Чумаченко М. Г., Лігоненко Л. О., Василенко В. О., Поддєрьогін А. М., та ін. Але не дивлячись на різносторонність цих публікацій, питання антикризового управління торговельним підприємством системно не вирішено.

Так, Лігоненко Л. О. [132] антикризове управління визначає як спеціальне, постійно організоване управління, націлене на найбільш оперативне виявлення ознак кризового стану та створення відповідних передумов для його своєчасного подолання з метою забезпечення відновлення життєздатності окремого підприємства, недопущення виникнення ситуації його банкрутства.

Бланк І.О. [37] вбачає в антикризовому фінансовому управлінні систему принципів та методів розробки й реалізації спеціальних управлінських рішень, які направлені на попередження та подолання фінансових криз підприємства, а також мінімізацію їх негативних наслідків.

Інше визначення сутності даного поняття надає професор Василенко В. О. [52] «антикризове управління - це управління, в якому передбачена небезпека кризи, аналіз її симптомів, заходів щодо зниження негативних наслідків кризи та використання її факторів для позитивного розвитку».

Здійснивши аналіз поглядів науковців на сутність «антикризового управління» можна зробити висновок про відсутність єдиного визначення даного поняття. Однак, підсумовуючи вищенаведене, можна зробити висновок, що антикризове управління є системою управління, що має комплексний характер та спрямована на попередження, запобігання кризових явищ і виявлення причин кризи, її особливостей та заходів, з метою подальшого функціонування підприємства. Дієвість цих заходів залежить від наявності проведення аудиту торговельного підприємства, що проаналізовано в табл. 3.4. На нашу думку, згідно практики торговельних підприємств ймовірність фінансової кризи для них існує при неефективному управлінні такими об’єктами обліку як дебіторська і кредиторська заборгованості. Тому здійснення їх аудиту та управління в цілому також сприятиме ефективному антикризовому управлінню торговельного підприємства.

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/38200.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.