У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Дослідження розвитку фінансового ринку України в умовах глобальної трансформаційної нестабільності

Глобалізація суттєво посилює чутливість національних фінансових ринків до спрямованості, динаміки та інтенсивності міжнародного руху капіталу. З огляду на зростаючу залежність національного фінансового ринку від міжнародних потоків капіталу обмежується вплив національних регуляторів та посилюється вплив міжнародних фінансових інститутів. Країни, що розвиваються, та зростаючі економіки (до цієї групи належить Україна) під впливом глобалізації швидко змінюють свою міжнародну спеціалізацію у напрямі її “спрощення”. Це зумовлено прискореною їх інтеграцією до світових фінансових ринків, швидким зростанням обсягів кредитування та високими цінами на біржові товари (що, як правило, складають основу їх міжнародної спеціалізації). Одночасно наростають внутрішні фактори уразливості, зумовлені диспропорціями макроекономічного розвитку. Так, прискорене зростання банківського кредитування в більшості випадків супроводжується погіршенням його якості. Ціни на біржові товари також характеризуються значною волатильністю, що зумовлює необхідність реформ бюджетно-податкової політики та якісних структурних зрушень у національному економічному розвитку.

В умовах слабкого відновлення світової економіки, зниження глобального попиту на ключові товари українського експорту, посилення конкурентної боротьби на світових ринках, для України актуалізується потреба врівноваження зовнішньоторговельного дисбалансу.

Так, згідно прогнозів МВФ, зроблених у листопаді 2012 р., дефіцит поточного рахунку України залишатиметься у 2013 р. і 2014 р. на рівні -7,6 та -7,3% ВВП відповідно (рис. 4.23). Випереджальні темпи нарощення імпорту та системне скорочення експорту залишаються ключовими проблемами національної економіки.

Відповідні умови зовнішньої торгівлі України склались під впливом низки чинників, зокрема:

• низької конкурентоспроможності вітчизняних виробників на внутрішньому та зовнішніх ринках;

• збереження високої експортної орієнтації низки галузей промисловості України та їх низькими можливостями переорієнтації на внутрішній ринок;

• недосконалості національної стратегії імпортозаміщення;

• імпортної експансії.

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/87727.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.