У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методологічний підхід до розробки механізму антикризового менеджменту соціально-економічного розвитку регіону

Для сучасних умов регіонального розвитку актуальним постає питання стимулювання територій до саморозвитку, забезпечення соціально-економічної безпеки та позитивних тенденцій ВРП, нарощення фінансового потенціалу тощо. Відповідно, в умовах системної й трансформаційної кризи економіки необхідні розробка та реалізація механізму антикризового менеджменту соціально-економічного розвитку регіону, спрямованого на фінансове оздоровлення кожного регіону держави з урахуванням рівнів кризовості соціально-економічного розвитку регіону й ефективності регіонального менеджменту.

Розробимо комплексний механізм антикризового менеджменту соціально-економічного розвитку регіону, під яким пропонуємо розуміти сукупність інструментів, методів, принципів управління соціально-економічним розвитком регіону превентивного та реактивного характеру, реалізація яких дасть змогу попередити появу кризових явищ і мінімізувати їхні негативні наслідки на соціально-економічний розвиток.

Правове регулювання щодо антикризового управління і на державному, і на регіональном рівні перебуває на стадії становлення, незважаючи на наявність основоположних актів, які регулюють правові засади функціонування проблемних регіонів. У зв’язку з відсутністю відповідних нормативно-законодавчих актів необхідне вдосконалення наявної нормативно-правової бази, яка регулює процеси регіонального розвитку кризових регіонів у напрямі внесення відповідних доповнень щодо антикризового регулювання саме на регіональному рівні, зокрема вдосконалення Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів» та розробки нового Закону «Про антикризове регулювання».

У Закон України «Про стимулювання розвитку регіонів» пропонуємо внести доповнення у визначення основних термінів (стаття 1 Закону) – поняття «кризовий регіон»; заходів державного стимулювання розвитку кризових регіонів, зокрема інструментів, спрямованих на попередження кризи (превентивні заходи) та інструментів, спрямованих на усунення ознак кризи (реактивні інструменти) (стаття 7 Закону); порядку визначення кризового регіону (стаття 10 Закону); фінансового забезпечення розвитку кризових регіонів (стаття 12).

З іншого боку, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України доцільно розробити новий проект Закону «Про антикризове регулювання», який, на нашу думку, повинен містити такі розділи:

Розділ І. Загальні положення, у яких повинна бути наведена термінологія, що стосується характеристики антикризового управління соціально-економічним розвитком регіонів держави та сфери застосування закону.

Розділ ІІ. Порядок визначення регіону кризовим. Цей розділ повинен передбачати формування методики оцінки рівня кризовості соціально-економічного розвитку регіону, умов, за яких регіон уважається кризовим; порядку визначення банкрутства регіональної системи.

Розділ ІІІ. Заходи щодо запобігання, недопущення ознак кризи та виходу із неї. Розділ повинен містити регуляційні інструменти  антикризового управління регіональним розвитком превентивного та реактивного характеру як на рівні держави, так і на рівні регіонів.

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/39450.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.