У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка управління туризмом в Україні

На сучасному етапі набуває актуальності проблема виходу економіки України на вищий рівень розвитку невиробничих галузей економіки, до яких належить туризм як сфера послуг.

Стратегічна мета розвитку туризму в Україні полягає у створенні конкурентоспроможного на внутрішньому та світовому ринку національного туристичного продукту, який здатний максимально задовольнити інтереси туристів. Основними засадами формування конкурентних переваг туристичної індустрії є ефективна державна політика, що має забезпечити раціональне використання та збереження туристичних ресурсів, створення ефективної системи цього виду діяльності для забезпечення потреб внутрішнього й іноземного туризму та становлення туризму як високорентабельної галузі економіки України.

Як показав аналіз, в Україні такі види туризму як сільський зелений туризм, екологічний, сімейний, гірський, лікувально-оздоровчий розвинені в таких областях: Львівській, Івано–Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Харківській, Чернігівській, Полтавській, Одеській, Херсонській, Запорізькій та Автономній Республіці Крим. По сільському зеленому туризму переважають Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська області.

Сучасні умови господарювання вимагають пошуку існуючих резервів підвищення ефективності діяльності окремих галузей національної економіки, регіонів і держави в цілому. В даному аспекті особливої уваги заслуговує сфера туризму, що є однією з найбільш перспективних, динамічних і прибуткових галузей світового господарства, що повною мірою акумулює наявний природно-рекреаційний потенціал, професійне використання якого створює можливості для одержання значних доходів.

Велике значення стосовно розвитку туризму має активна політика держави щодо підтримки та розбудови туристичної сфери, розвитку туристичної інфраструктури, створення умов для підвищення привабливості регіонів для іноземних і внутрішніх туристів, підвищення якості туристичних послуг, забезпечення їх комплексності.

Одним з основних напрямів державної політики в галузі туризму є рівень життя населення і залучення громадян до раціонального використання вільного часу, проведення змістовного дозвілля, ознайомлення з історико–культурною спадщиною, природним середовищем тощо.

Державне регулювання в галузі розвитку туризму здійснюється Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України, центральним органом виконавчої влади в галузі туризму, Верховною Радою Автономної Республіки Крим та Радою міністрів Автономної Республіки Крим, місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, а також іншими органами в межах їх компетенції.

Центральним органом виконавчої влади в галузі туризму виступає Державне агентство України з туризму та курортів (Держтуризмкурорт), Його діяльність спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра інфраструктури України, входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері туризму та курортів.
Держтуризмкурорт України у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, Указами Президента України та Постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства інфраструктури України, іншими законодавчими актами, дорученнями Президента України та Міністра інфраструктури України. Головним завданням Держтуризмкурорту України є реалізація державної політики у сфері туризму та курортів, а також внесення пропозицій Міністру інфраструктури України щодо її формування.
Нами проведений аналіз діяльності Державного агентства України з
туризму та курортів, основними функціями якого є:
<>-<>-<>-бере участь у роботі міжнародних туристичних організацій і міжнародних заходах з туризму, вживає заходів щодо міжнародного співробітництва, утвердження України на світовому туристичному ринку;
<>-<>-<>-встановлює відповідні категорії об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо); 
<>-<>-<>-<>-поширення соціальної реклами у сфері туризму та курортів;
<>-<>-<>-<>-<>-
<>-<>-<>-<>-<>-
<>-бере участь у реалізації державної інвестиційної політики у сфері туризму та курортів; вносить  пропозиції щодо вдосконалення системи обліку, звітності та статистичної інформації у цій сфері;
<>-На основі номартивно–законодавчої бази України Державне агентство України з туризму та курортів видає накази організаційно-розпорядчого характеру, за прийняття яких несе відповідальність Голова Держтуризмкурорту України.
Державне агентство України з туризму та курортів України очолює Голова, якого призначає на посаду за поданням Прем'єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій Міністра інфраструктури України, і звільняє з посади Президент України. 

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/39648.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.