У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Бізнес–планування як основа розвитку сільського зеленого туризму

Cільський зелений туризм, як об’єкт дослідження, є особливою формою туристичного бізнесу, управління якого пов’язано з тим, що керівник об’єкта сільського зеленого туризму є її власником. Він приймає рішення і ризикує своїми вкладеними засобами. Ефективна діяльність у сфері сільського зеленого туризму пов’язана з тим, наскільки власник садиби володіє знаннями в області організації туристичної діяльності як сфери послуг. Основою прогнозування його діяльності є бізнес–план, який передбачає всі етапи діяльності й ефективного розвитку садиби і сфери сільського зеленого туризму.

В сучасних умовах ринок послуг характеризується певними особливостями, пов’язаними з залучення оновлених підходів до планування сільського зеленого туризму як бізнесу. На основі аналізу стану рівня розвитку сфери сільського зеленого туризму визначаються перспективи її розвитку. З цією метою необхідно вивчити звітну статистичну інформацію, умови діяльності об’єктів сільського зеленого туризму, а потім скласти бізнес–план, в якому має бути комплексно обґрунтувана стратегія або програма розвитку всіх сфер діяльності об’єкта на основі її поточного та перспективного планування. Це програма планомірно організованих заходів і дій, що спрямовані на досягнення основної мети, що передбачає такі важливі складові: загальні цілі підприємницької діяльності у визначеній сфері; шляхи їх досягнення; контроль за поетапним досягненням намічених у бізнес-плані цілей і виконанням планованих показників.

Нами розглядається бізнес–план як основа планування, широко використовуваний у більшості областей сучасної економіки незалежно від сфери діяльності, масштабів і форми власності суб’єкта господарювання.

Основним змістом бізнес–плану є організація підприємницької діяльності та її планування. Бізнес–план – це офіційний документ, який виконує ряд функцій, в яких комплексно розкривається його сутність. Однією з таких функцій бізнес–плану є можливість для власника садиби оцінити фактичні результати своєї діяльності за визначений період.

Бізнес–план має певну логічну структуру (розділи) або схему систематизації, яка використовується як і у вітчизняній, так і в зарубіжній практиці й відрізняється тільки за формою подання та розташуванням частин. Структура і зміст бізнес-плану не регламентується й визначається специфікою та сферою діяльності об’єкта даної сфери.

Власник об’єкта сільського зеленого туризму бізнес–план використовує для визначення основних проблем, які виникнуть при реалізації намічених цілей; оцінки фінансового своєї садиби; вивчення конкурентоспроможності свого об’єкта на ринку послуг сільського зеленого туризму.

Як показує аналіз, бізнес–план повинен бути прозорим і грунтуватися на реальних даних, що становить основу його успішності. При підготовці бізнес–плану власник об’єкта сільського зеленого туризму повинен враховувати і знати такі ключові бізнес–категорії: фінанси, час, людський ресурс, маркетинг, створення туристичного продукту, реклама, канали збуту, складові якості сервісу, складові конкурентоздатності власного турпродукту та його відмінні риси від інших турпродуктів. Перед розробкою бізнес–плану потрібно визначити мету, призначення та завдання бізнес–плану. Мета пов’язана з результатом діяльності, який досягається в межах установленого періоду часу.

Бізнес–план складається для садиби як основа належного управління й розвитку діяльності у сфері сільського зеленого туризму, адже в умовах високого рівня конкуренції ефективна діяльність в цій галузі великою мірою залежить від якісно складеного бізнес–плану.

Нами пропонується бізнес–план садиби-об’єкта управління сільського зеленого туризму. Садиба знаходиться на території Сколівського району Львівської області в смт. Славське. Бізнес–план розробляється для реконструкції житлового будинку під садибу, який належить на правах приватної власності господарю, основною діяльністю якого є сільськогосподарська діяльність або який може бути зайнятий у сфері обслуговування чи соціальній сфері села.

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/39648.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.