У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичні аспекти РТДе

У розвинутій теорії можна виокремити фундаментальну теоретичну схему, cтосовно якої формулюють основні закони теорії, а також часткові теоретичні схеми, щодо яких формулюють закони меншого ступеня спільності, які виводять із базисних. Зазначені схеми й закони, відповідні до них, становлять ієрархічну систему. Відомий американського географ Девід Харвей вважає, що висновки нижчого ступеня ієрархії можна назвати констатацією фактів, проміжного ступеня – узагальненнями, або емпіричними законами, а висновки вищого ступеня – загальними або теоретичними законами [355, c. 47].
Побудову зазначеної схеми для пояснення тлумачать як усталення зв’язків, які ведуть у низхідному порядку від ствердженої максимальної спільності через менш загальні твердження до чуттєвих сприйнять.
У методології природничого й суспільного пізнання виділяють низку аспектів дослідження категорії “закон”: співвідношення категорії “закон” з іншими категоріями, передусім з категоріями “явище-сутність”, “форма-зміст”, “структура-елемент”, “причинність-дія”, “частина-ціле” тощо як у гносеологічному, так і в онтологічному аспектах; у гносеологічному аспекті сполученість категорії “закон” з принципом, гіпотезою, теорією, моделлю; закони суспільних явищ і процесів розглядають у зіставленні зі світовою діяльністю людей: важливим аспектом дослідження є аналіз ролі та функцій законів у практичній діяльності людини; розробка класифікації законів, аналіз специфіки тих чи інших типів законів; історичний та історіографічний аспекти категорії “закон”.

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/85444.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.