У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Постановка задачі оцінювання рекреаційної привабливості території

Як було зазначено в першому розділі, для оцінювання якості рекреаційних ресурсів території та її туристичної привабливості прийнято використовувати адитивний метод, а також експертне оцінювання. Перший застосовують для оцінювання перспектив розвитку туризму на регіональному рівні. Для прийняття стратегічних рішень, щодо використання рекреаційних ресурсів, аналізу якості та просторового розташування туристично-рекреаційних ресурсів також використовують SWOT-аналіз. Якщо ж рішення потрібно приймати на місцевому рівні, для конкретної земельної ділянки або населеного пункту, то покладаються на думку експертів.

Методи, які використовуються в даний час у туристичній галузі мають ряд недоліків. До недоліків адитивного методу варто віднести відсутність можливості врахування якісних характеристик рекреаційних ресурсів, нелінійності зв’язків між параметрами, неможливість врахування сезонної зміни ступеня придатності рекреаційних ресурсів до використання, а також можливістю застосування методу лише для аналізу рекреаційних ресурсів на рівні великих адміністративно-територіальних одиниць.

В основному рішення в туристичній галузі приймаються на основі заключень експертів. Експерти туристичної галузі можуть проаналізувати зміну привабливості рекреаційного ресурсу впродовж року та характер зв’язків між факторами, проте вони це роблять на інтуїтивному рівні. Крім того, для достовірності результатів необхідно залучити кількох (3-5) експертів [93]. В цьому випадку виникають проблеми з узгодженням результатів експертного оцінювання. Адже думки експертів можуть не співпадати. Іноді виникають складності з пошуком кількох експертів однакового професійного рівня.

З метою усунення перелічених недоліків пропонується розробити метод оцінювання рекреаційної привабливості території, який враховуватиме різнопланові фактори, нелінійність зв’язків між ними, сезонність та не буде повністю залежним від думок експертів.

Пропонується визначати рекреаційну привабливість території видами відпочинку та рекреації, які можна організувати та здійснювати на даній території. Відпочинок та рекреація залежать від кліматичних, географічних, історико-культурних умов та діяльності людини. Розрахунок рекреаційної привабливості проводиться для територій Карпатського регіону, тому модель включає параметри, що базуються на тих видах відпочинку та рекреації, які під впливом вищезгаданих умов є актуальними для карпатських туристично-рекреаційних систем (ТРС).

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/16390.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.