У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Кримінологічний аналіз особи сімейного кривдника

Однією з основних складових дослідження проблеми насильства в сім’ї, як і будь-якого іншого виду злочинності, є вчення про особу злочинця, без якого неможливо до кінця з’ясувати всі інші кримінологічні проблеми, будь-то детермінанти насильства в сім’ї чи організація запобігання йому. І, незважаючи на те, що особа будь-якої людини взагалі і злочинця й правопорушника зокрема є унікальною і неповторною, це не відкидає, а навпаки, передбачає наявність її особливої структури. Жоден науковець, який займався проблемою вивчення особи злочинця, не оминув цього питання і пропонував свій варіант розуміння самої структури та її складових [85; 75; 490; 198].

У цьому дослідженні кримінологічно значущі ознаки особи, яка вчинила насильство в сім’ї, також розглядаються з точки зору методології структурного аналізу. У якості основних елементів такої структури обрані наступні: соціально-демографічні, кримінально-правові, соціально-рольові та морально-психологічні характеристики.

Соціально-демографічні ознаки властиві будь-якій особі і самі по собі не мають кримінологічного значення. Але у статистичній звітності стосовно осіб, які вчинили злочини та правопорушення, соціально-демографічні ознаки дають важливу інформацію, без якої неможлива повна кримінологічна характеристика особи злочинців. З урахуванням зазначеної у попередньому підрозділі специфіки ведення офіційної статистики, кримінологічний аналіз осіб, які вчинили насильство в сім’ї, був здійснений щодо злочинців і правопорушників окремо.

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/37494.html  

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.