У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Передумови та завдання реалізації тактичних прийомів, заснованих на методах психологічного впливу, у сфері судочинства

Реалізація тактичних прийомів, заснованих на методах психологічного впливу, у сфері судочинства зумовлюється:

1) особливостями організації психологічної сфери особистості.

Одним із джерел інформації про обставини справи є повідомлення, які одержують працівники правоохоронних органів від свідків, потерпілих, підозрюваних, обвинувачених та ін. Зміст цих повідомлень визначається особливостями організації психологічної сфери особистості, оскільки відтворення інформації відбувається внаслідок таких психічних процесів, як згадування, упізнання, узагальнення.

Водночас у допитуваних нерідко виникають труднощі у повному та об’єктивному відтворенні подій минулого, які мають важливе значення для встановлення істини. У таких випадках завдання працівників правоохоронних органів полягає у створенні всіх необхідних передумов для активізації психічної діяльності цих осіб з метою з’ясувати відповідну інформацію для забезпечення всебічного, повного та об’єктивного дослідження обставин справи;

2) конфліктом інтересів працівників правоохоронних органів та учасників справи.

Протилежність інтересів слідчого, судді, прокурора, адвоката та свідків, потерпілих, підозрюваних, обвинувачених тощо, як наслідок, призводить до того, що деякі особи умисно не повідомляють відому їм інформацію або свідомо перекручують її, тим самим створюючи перешкоди в розслідуванні та судовому розгляді справи;

  1. необхідністю спонукати учасників справи до певної поведінки.

У даному випадку йдеться про стимулювання до співпраці зі слідством та судом. Адже шляхом владних розпоряджень слідчий чи суддя не можуть примусити відповідних осіб до співпраці, оскільки це їх право, а не обов’язок.

Проаналізувавши наведені вище ситуації, можна зробити висновок, що до передумов застосування психологічного впливу в процесі розслідування та судового розгляду справи належать неспроможність особи самостійно відтворити події минулого, свідоме приховування чи перекручування правдивої інформації про обставини справи, пасивність учасників щодо допомоги слідству, адвокату, суду у встановленні істини.

 

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/30979.html  

 

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.