У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Використання фінансового аналізу для формування збалансованої системи показників

Формування показників для збалансованої системи показників розпочинається із фінансової складової, оскільки саме фінансові показники є основними індикаторами, що характеризують ефективність діяльності підприємства. При цьому найбільш актуальними є показники росту рентабельності активів, рентабельності власного капіталу, рентабельності продукції, чистий дохід підприємства, чистий прибуток, EVA, мінімізація собівартості продукції тощо.

Р. Каплан та Д. Нортон [98] пропонують фінансові показники формувати в залежності від стадії стратегічного розвитку, яких виділяють три типи: зростання, стійкий стан, «збір урожаю»

Стадія зростання притаманна підприємствам, які знаходяться на початку свого життєвого циклу. Відповідно на цьому етапі необхідно залучити значні ресурси з метою розвитку та просування нових продуктів і послуг, розширення виробничих потужностей, розвитку інфраструктури та клієнтської бази. Таким чином, головною фінансовою ціллю підприємства на цьому етапі буде виступати відсоткове зростання доходів і обсягів продаж в цільовому сегментів.

На стадії стійкого зростання підприємство не тільки зберігає свою частку ринку, але й збільшує її, більшість бізнес-одиниць потребують інвестицій, які пов’язані із ліквідацією вузьких місць, розширенням потужностей, постійним удосконаленням бізнесу. Головними фінансовими цілями виступають дохід від основної діяльності та валовий прибуток.

На стадії «збору урожаю» бізнес не потребує значних інвестицій і головною метою є отримання максимального повернення грошового потоку на підприємство. Головними фінансовими цілями на цій стадії виступають грошовий потік від основної діяльності та зниження потреби в оборотному капіталі.

Таким чином, Р.Каплан та Д. Нортон для кожної з трьох зазначених стадій виділили три фінансових напрями, які ведуть до реалізації бізнес-стратегії [98]:

  • зростання доходу та розширення структури діяльності;
  • зниження витрат та підвищення продуктивності;
  • використання активів та інвестиційна стратегія.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/38576.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.