У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Екологічні та економічні наслідки використання земельного фонду України

Загальновідомо, що земля нерукотворне, незамінне і неоціненне багатство будь-якого суспільства. Вона є основним  природним ресурсом, матеріальною умовою життя і діяльності  людей, основою для розміщення і розвитку всіх галузей народного господарства, головним засобом виробництва в сільському і лісовому господарствах. Тому ефективний розвиток економіки неможливий без організації раціонального використання й охорони землі.

Площа суходолу земної кулі, що може використовуватись при сучасному рівні техніки і технологій, дорівнює 14,9 млрд га. За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації (далі ФАО), що діє під патронатом Організації Об’єднаних Націй, нині розорано близько 10% потенційно придатної до використання в сільськогосподарському виробництві суші. У розрахунку на душу населення планети орні землі, луки і пасовища наразі становлять менше ніж 1 га і цей показник в умовах науково-технічної прогресу має тенденцію неухильно знижуватися у зв'язку із зростанням народонаселення Землі, урбанізацією, будівництвом транспортних шляхів, забрудненням, ерозією, зсувами, засоленням, підвищенням зволоженості ґрунтів і т. п. При цьому щорічно втрачається (відчужується) понад 5  млн га різного виду угідь.

Науковці та експерти ФАО припускають, що використовуючи новітню техніку і технологію в землеробстві, людство може ввести в активний сільськогосподарський обіг приблизно таку ж кількість земель, яка обробляється в даний час. Однак зусилля слід спрямувати не на освоєння нових земель (екстенсивне землеробство), а на підвищення продуктивності та зменшення втрат нині використовуваних сільгоспугідь [136].

Земельні ресурси – це землі, що використовуються або можуть бути використані в різних галузях національної економіки. Вони визначаються як вид відновлюваних природних ресурсів, котрі використовуються чи можуть бути використані та характеризуються територією, якістю ґрунтів, кліматом, рельєфом, гідрологічним режимом, рослинністю тощо. Земельні ресурси – головний засіб виробництва в сільському, лісовому господарстві та інших галузях, де використовується й відіграє роль родючість ґрунтів.  Якість земельних ресурсів насамперед залежить від вмісту поживних речовин у ґрунті.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/38325.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.