У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Хід і результати констатувального етапу педагогічного експерименту

Розвиток професійної майстерності викладачів графічного дизайну досліджувався нами у процесі педагогічного експерименту, який проходив у два етапи: констатувальний і формувальний. У процесі організації та проведення експерименту, опрацюванні його результатів ми використовували позиції й узагальнення, висвітлені в працях С. Гончаренка [48], В. Загвязинського [70], В. Краєвського [111], А. Киверялга [125], Н. Кузьміної [147], А. Наслєдова [155], Соловйова [222].

Метою констатувального етапу дослідження було виявлення рівня професійної майстерності викладачів графічного дизайну.

Констатувальний етап проводився протягом 2006-2008 рр. і умовно його було розділено на 3 стадії: перша – підготовча, на якій було розроблено критерії, показники та рівні професійної майстерності викладача графічного дизайну (2006 р.), друга – пілотне дослідження, в результаті якого розроблено, апробовано та вдосконалено інструментарій для вивчення та аналізу якісного рівня професійної діяльності (2007 р.), і третя – виявлення рівня сформованості професійної майстерності викладачів графічного дизайну у вищих навчальних закладах мистецького профілю за розробленими критеріями і показниками та створення професіограми викладача графічного дизайну (2008 р.).

Дослідженням було охоплено 428 осіб. Сукупна вибірка представлена такою кількістю респондентів: 132 викладачі, 280 студентів та 16 представників адміністрації (зокрема завідувачі кафедр, їх заступники та методисти) Харківської державної академії дизайну та мистецтв (ХДАДМ), Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Інституту дизайну та реклами Київського національного університету культури і мистецтв, Мистецького інституту художнього моделювання та дизайну імені Сальвадора Далі (МІХМД).

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/452283.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.