У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розвиток інвестиційної діяльності як шлях покращення кадрового забезпечення курортно-туристичного регіону

Економічний розвиток курортно-туристичних регіонів в умовах динамічних процесів глобалізації міжнародного співробітництва потребує постійного удосконалення кадрового забезпечення з метою досягнення необхідних конкурентних переваг. Виконання цієї умови пов’язано в низкою факторів, серед яких залучення і використання іноземних інвестицій.

Іноземні інвестиції сприяють підвищенню якості трудових ресурсів, оскільки стимулюють знання іноземних мов, розвиток нових навичок і освоєння нових технологій виробничих процесів, сприяють поширенню передового досвіду, оздоровленню економіки в цілому.

Реалізація інвестиційних проектів дозволяє отримати величезний соціальний ефект, який частково проявляє себе у збереженні (реконструкції) існуючих і створенні нових робочих місць [192]. Нові робочі місця з'являються вже при розробці інвестиційних проектів, під час будівництва інвестиційного об'єкту. Крім того, додаткові робочі місця з'являються при реалізації інвестиційного проекту в суміжних напрямках діяльності, в залежності від специфіки самого проекту.       Середня заробітна плата працівників підприємств, що мають іноземні інвестиції вища, ніж в державному секторі економіки і на інших підприємствах галузі. Поліпшення умов існуючих робочих місць (реконструкція) сприяє покращенню здоров'я, зменшенню випадків загальної та професійної захворюваності, виробничого травматизму працівників, передчасної смертності, збільшенню значення коефіцієнта довголіття.

Сприятливий ефект від створення нових робочих місць для регіону в цілому виявляється у розширенні зайнятості, скороченні безробіття, зниження соціальної напруженості в суспільстві, досягнення соціальної стабільності та соціальної підтримки інституційних перетворень та підвищення якості життя населення.

         Зростання доходів населення і розширення платоспроможного попиту є результатом оплати праці зайнятих на робочих місцях, створених (реконструйованого) на проектованих об'єктах (прямий ефект) і розвитку виробництва, ініційованого реалізацією проекту (непрямий ефект) [192].

         Вплив інвестицій на зростання зайнятості населення був доведений Дж. М. Кейнсом, який розглядав цей взаємозв'язок як економічний ефект під назвою «ефект мультиплікатора» або «мультиплікатор зайнятості» [246, с. 362].

Головна теза у загальній теорії Дж. М. Кейнса свідчить про вирішальну роль інвестицій у визначенні загального обсягу зайнятості. Зростання інвестицій означає залучення у виробництво додаткових робітників, що веде до збільшення зайнятості, національного доходу і споживання.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/38253.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.