У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Хронологія розвитку курикулуму початкової освіти в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії

Становлення і розвиток початкової школи у Сполученому Королівстві з моменту її перетворення у масовий навчальний заклад зразка ХХІ століття відбувався поетапно, відповідно до змін у соціально-економічному житті британського суспільства та під впливом педагогічних теорій.

Серед британських учених, які займалися вивченням питання історії розвитку курикулуму початкової школи, слід відзначити К. Річардса (Colin Richards). Досліджуючи офіційні документи, згідно яких відбувалися зміни в курикулумі, учений виокремив такі періоди його розвитку в Англіїї та Уельсі:

  • I період – 1862 – 1897 рр. – курикулум на основі принципу «оплата праці вчителів за результатами»;
  • II період– 1897 – 1926 рр. – кодифікований курикулум (codified curriculum);
  • III період – 1926 – 1988 рр. – нерегульований курикулум (unregulated curriculm):
  • етап 1926 – 1967 рр.;
  • етап 1967 – 1988 рр.;
  • IV період – 1988 – 1995 рр. – Національній курикулум;
  • V період – 1995 – 2012 рр. – оновлений курикулум [301, с. 55–72].

Перший період, на думку вченого, розпочався у 1862 р., коли центральний уряд взяв під свій контроль процес розбудови курикулуму елементарної школи. Всі положення про реформи в полі курикулуму початкової освіти були зазначені в Оновленому кодексі проектів і інструкцій комітету тайної ради з питань освіти (Revised Code of Minutes and Regulations of the Committee of the Privy Council on Education – Revised Code). Суть реформ полягала у запровадженні шестирічного терміну навчання в елементарній школі, розробленні навчальних програм з читання, письма й арифметики для кожного етапу навчання. Знання з цих трьох предметів, формування навичок шиття у дівчат ставали обов’язковими для всіх шкіл, які бажали отримати державні гранти. Обов’язковим для елементарних шкіл цього періоду був зв’язок із офіційними релігійними спільнотами або запровадження в розклад навчання читання священного письма кожного дня. Викладання інших предметів, окрім зазначених, не заборонялося але водночас і не було вимогою з боку державних установ. Ключовою характеристикою першого періоду К. Річардс називає залежність фінансування елементарних шкіл та визначення розміру заробітної плати вчителів від результатів навчальних досягнень учнів, продемонстрованих ними на екзаменах наприкінці навчального року.

Початком другого періоду розвитку курикулуму елементарної школи в Англії слід вважати, на переконання К. Річардса, скасування положення про «оплату праці вчителів за результатами» в 1897 р., що інтенсифікувало подальший розвиток початкової освіти. Інноваційним було те, що вперше в історії початкової освіти Сполученого Королівства (Англія, Уельс) центральний уряд почав процес упорядкування курикулуму шляхом формування його цілей. Цілі передбачали: 1) процес навчання, визначений курикулумом, повинен сприяти розвитку інтелекту учня, формуванню і загартовуванню його характеру; 2) забезпечити учня практичною і розумовою підготовкою до опанування професії; 3) акцентувати увагу на формуванні навичок спостереження, аргументації як важливих компонентів процесу мислення; 4) покращити якість знань з історії, літератури, законів природи й основ здоров’я; 5) розвивати позитивне ставлення до навчання: зацікавленість, працьовитість, самоконтроль, наполегливість і лояльність [301, с. 59].

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/39793.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.