У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Ключові аспекти оцінювання знань підприємства

Аналіз даних, одержаних під час дослідження принципів, способів та методичного інструментарію аналізу компетенції підприємства дозволив зробити висновок про те, що ідентифікація компетенції здійснюється шляхом аналізу знань, що лежать в її основі. Завдання ідентифікації компетенції підприємства визначає необхідність формування принципів, способів та практичного інструментарію оцінювання та вимірювання знань, які є потенційним джерелом компетенції.

Оцінювання знань – ключовий аспект управління знаннями на підприємстві. Головна складність оцінювання знань полягає у тому, що для більшості підприємств концепція управління знаннями відкриває абсолютно нову і незвичну сферу, в якій вони намагаються узяти під свій контроль те, що часто не має меж, а також і те, про що вони ще не мають жодної уяви (як, наприклад, відомі і невідомі сліпі плями). На відміну від структурованих і передбачених процесів, наприклад, як оплата рахунків, управління знаннями ставить розробника перед необхідністю формалізувати процеси, які практично ігнорують будь-які формальні процедури і правила. Складність формалізації процесів знань на підприємстві зумовлює специфіку оцінювання знань підприємства.

На нашу думку, оцінювання знань не є окремим аспектом практичної реалізації концепції управління знаннями, скоріше воно належить до усіх заходів в межах реалізації завдань управління знаннями. Це завдання оцінювання і вимірювання знань та ефективності управління ними. Даний напрям не стільки є функцією управління знаннями, скільки діяльністю, спрямованою на оцінку того, наскільки успішно реалізується ця функція. 

Аналіз теоретичних та емпіричних даних, представлених у вітчизняній та зарубіжній літературі, дозволяє зробити висновок, що методологічний інструментарій оцінювання знань підприємств є несистемним та потребує подальших досліджень, спрямований як на систематизацію методів оцінювання та вимірювання знань підприємства, так і на формування способів та методів такого оцінювання, які можуть використовуватися  підприємствами.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/13732.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.